Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een budget van € 1.000 per jaar aanvragen voor opleiding en ontwikkeling.

De subsidie heet STAP-budget.

STAP staat voor STimulering ArbeidsmarktPositie. Het STAP-budget is een bijdrage in de kosten voor opleidingen, cursussen en trainingen. De hoogte van deze bijdrage is maximaal € 1000,-. Het STAP-budget vervangt de huidige belastingaftrek voor studiekosten bij de inkomstenbelasting.

Vanaf 1 maart 2022 kunt u het STAP-budget aanvragen.

Dit aanvragen kan per persoon één keer per jaar. Het aanvragen kan met een online formulier op de website van het UWV. Wordt uw aanvraag goedgekeurd? Dan krijgt de opleidingsinstelling het budget uitbetaald. Op die manier hoeft u dus helemaal niets zelf te betalen, of betaalt u alleen het resterende deel boven de € 1000,-. 

Het kabinet stelt elk jaar € 218 miljoen beschikbaar.

Hiermee kunnen jaarlijks meer dan 200.000 mensen een mooie bijdrage krijgen voor hun opleiding.Door een opleiding te volgen, vergroot u uw kennis en inzetbaarheid op de arbeidsmarkt. Zeker in de snel veranderende arbeidsmarkt van vandaag de dag is het cruciaal om te blijven ontwikkelen. 

Meer weten? 

De overheid probeert op verschillende manieren een leven lang ontwikkelen en een positieve leercultuur te stimuleren. Benieuwd naar de andere mogelijkheden? Onze specialisten gaan hierover graag met u in gesprek.

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief