De overheid speelt een sleutelrol bij het bevorderen van duurzaamheid en het ondersteunen van groene initiatieven. Ondanks hun ambities om de energietransitie te versnellen, geeft de overheid echter vaak nog de voorkeur aan grijze bedrijven bij aanbestedingen.

Het tijdelijke pakket aan Europese steunregels om een gunstiger vestigingsklimaat in Europa te creëren begint zijn vruchten af te werpen. Benieuwd hoe dit zit? Dat leest u hier!

Investeert u al in de duurzame inzetbaarheid van uw personeel? Lees dan snel verder en ontdek wat er (financieel) mogelijk is! 

Het kabinet zet met een tweetal subsidies in op digitalisering binnen het mkb. Wilt u weten of deze subsidieregelingen voor u interessant zijn? Lees hier verder!

Om ervoor te zorgen dat in 2023 de uitstoot van CO2 in Nederland met de helft is verminderd zijn er vorige week extra maatregelen gepresenteerd door het kabinet. Welke dat zijn? Dat leest u hier!

Heeft u plannen voor een innovatief project op het gebied van natuur, milieu of klimaat? Wellicht komt uw idee in aanmerking voor de LIFE-subsidieregeling. Lees hier meer! 

Ben jij klantgericht, nauwkeurig, communicatief vaardig en probleemoplossend ingesteld? En kun jij de juiste prio's stellen, plannen en organiseren? Wacht dan niet langer en kom werken bij AC Adviseurs! 

Zowel het Europees parlement als het kabinet hebben onlangs belangrijke besluiten genomen over de toekomst van de CO2 uitstoot van de lucht- en scheepvaart. Benieuwd wat deze besluiten zijn?

De afgelopen jaren is het klimaat steeds vaker het onderwerp van gesprekken. Het klimaatprobleem wordt steeds duidelijker en de gevolgen van klimaatverandering worden steeds zichtbaarder. Het is dan ook belangrijk dat we met z'n allen meedenken over oplossingen om de opwarming van de aarde tegen te gaan.

Op dinsdag 21 februari 2023 steeg de prijs voor het uitstoten van CO2 op de Europese markt voor het eerst boven de €100 per ton. En dat is een belangrijke mijlpaal als het gaat om klimaatbeleid. Bent u benieuwd waarom deze mijlpaal zo belangrijk is? Dat leest u hier!

Mkb-ondernemingen waarvan de energiekosten een relatief groot deel uitmaken van de totale omzet kunnen vanaf 21 maart de Tegemoetkoming Energiekosten (TEK) aanvragen. In dit artikel leest u meer over wat de TEK-regeling is en hoe u hiervan kunt profiteren! 

Ook in 2023 blijft duurzaamheid een hot topic. Om de Nederlandse en EU doelstellingen te behalen, wil het kabinet ondernemingen stimuleren en financiële ondersteuning bieden. Daarom zijn in 2023 opnieuw subsidies beschikbaar op het gebied van duurzaamheid. Wellicht zit er ook iets interessants voor uw onderneming tussen!

De Green Deal stelt dat de Europese economie in 2050 helemaal circulair is. Het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL) geeft echter aan dat de circulaire economie in Nederland nog niet van de grond komt en de trends de verkeerde kant op gaan, maar waarom is een circulaire economie noodzakelijk? En hoe bereiken we een economie die circulair is?

Afgelopen jaren en in de komende jaren wordt er veel overheidsgeld besteed aan het tegengaan van klimaatverandering en de effecten hiervan. Maar waar gaat dit geld eigenlijk naartoe? En hoeveel geven we uit? Dat blijkt niet helemaal duidelijk te zijn!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief