De SLIM-subsidie voor scholing en ontwikkeling van medewerkers bleek in de afgelopen jaren een groot succes. Ook in 2023 kan deze subsidie weer worden aangevraagd. Wat doet u voor de ontwikkeling van jouw medewerkers? Wees SLIM en kom nu in actie! 

Minister Jetten wil inzetten op de verduurzaming van het mkb door de subsidie voor advies en ondersteuning voor mkb bij verduurzamingsmaatregelen opnieuw open te stellen. Hier leest u meer!

Het kabinet wil versnellen op het gebied van waterstof voor vrachtwagens en zwaar verkeer, en kondigt hiervoor een subsidie aan. Meer weten? Lees hier verder! 

Na een extra lange klimaattop is afgelopen zondag 20 november door de VN eindelijk een nieuw akkoord getekend. Maar de geluiden over de resultaten van de top zijn kritischer dan ooit. 

Het kabinet heeft onlangs de invulling van een in de Miljoenennota 2023 aangekondigd pakket maatregelen voor het mkb bekend gemaakt. Het kabinet trekt hiervoor in de jaren 2023 tot en met 2027 jaarlijks maar liefst € 500 miljoen uit. Lees hier meer! 

Op 1 november heeft klimaatminister Rob Jetten namens het kabinet de Klimaatnota aangeboden aan de Tweede Kamer. Het kabinet zet in op aanscherping en versnelling van het klimaatbeleid en voortvarende uitvoering van de bestaande klimaatplannen. Wat deze plannen voor Nederland betekenen? Dat leest u hier!

Vandaag start de Nationale Klimaatweek. Deze week staat in het teken van bewust leven, minder CO2 uitstoten en meer energie besparen. Met de hoge prijzen voor gas en elektriciteit is energiebesparing belangrijker dan ooit. Wilt u weten hoe u thuis zelf het meest effectief energie kan besparen? Lees dan verder!

De Europese Unie heeft een actieplan gepresenteerd voor de digitalisering van de energiesector om zo de efficiëntie en integratie van duurzame energie te verbeteren. Wat dit concreet inhoudt? Lees hier verder!

Het kabinet komt met een hoognodige tegemoetkoming van de energiekosten voor energie-intensieve mkb’ers. Meer informatie over wat de regeling is, voor wie deze is bedoeld en wanneer u kunt aanvragen leest u in dit artikel! 

Ondernemers werken steeds vaker met digitale methoden en gegevens. Dit brengt veel efficiency en mogelijkheden met zich mee, maar heeft ook een keerzijde. In opdracht van het ministerie van EZK doet Alert Online jaarlijks onderzoek naar het bewustzijn van Nederlanders rondom cybersecurity.

Net als Nederland heeft ook de Europese Commissie in september haar “Prinsjesdag” gehouden, zij noemen dit de State of the Union. In deze jaarlijkse toespraak wordt de balans opgemaakt over hoe de Europese Unie ervoor staat. Ook zijn de belangrijkste plannen en focuspunten voor het komende jaar uiteengezet.

Vorig jaar om 11.36 uur, dit jaar om 15.30 uur. Het late tijdstip van de presentatie van de miljoenennota is misschien wel het meest zeggende aspect van dit jaar, de grootste macro economische puzzel van de laatste jaren heeft zijn handtekening ontvangen. Benieuwd hoe die eruit ziet?

Voor Nederland is een budget van € 4,7 miljard beschikbaar uit het NextGenerationEu-fonds, het herstelinstrument van de Europese Unie dat lidstaten ondersteunt om sterker uit de coronacrisis te komen. Maar wat gebeurt er eigenlijk met dit geld?

Elke eerste dinsdag van september is het zover: Duurzame Dinsdag. Een dag waarop duurzaamheid in het zonnetje staat in de Nederlandse politiek. Maar wat houdt dit precies in? Dat leest u hier!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief