Voor Nederland is een budget van € 4,7 miljard beschikbaar uit het NextGenerationEu-fonds, het herstelinstrument van de Europese Unie dat lidstaten ondersteunt om sterker uit de coronacrisis te komen. Maar wat gebeurt er eigenlijk met dit geld?

Vorig jaar om 11.36 uur, dit jaar om 15.30 uur. Het late tijdstip van de presentatie van de miljoenennota is misschien wel het meest zeggende aspect van dit jaar, de grootste macro economische puzzel van de laatste jaren heeft zijn handtekening ontvangen. Benieuwd hoe die eruit ziet?

Elke eerste dinsdag van september is het zover: Duurzame Dinsdag. Een dag waarop duurzaamheid in het zonnetje staat in de Nederlandse politiek. Maar wat houdt dit precies in? Dat leest u hier!

Voor veel bedrijven in ICT en technische sectoren is het een uitdaging om geschikte medewerkers te vinden. Daarom is het binnenkort mogelijk om subsidie aan te vragen voor het omscholen van (toekomstige) medewerkers. Lees hier meer!

De trends in de markt vragen om continue ontwikkeling van medewerkers. Maar waar hebben zij precies behoefte aan? En hoe kan hun ontwikkeling structureel onderdeel worden van de organisatie? Wees SLIM en kom nu in actie!

De Europese Unie beschikt over veel geld. Een deel van dit geld wordt gebruikt om ondernemingen te ondersteunen in de vorm van fondsen en subsidies met als doel om onder meer samenwerking tussen lidstaten te stimuleren of om de doelen uit de Green Deal te halen. Een van de fondsen die door de EU is opgezet heet het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, in het kort EFRO.

Het kabinet komt met een extra stimulans voor duurzame energieprojecten. Wat voor projecten in aanmerking komen, en of het voor u interessant is? Lees hier verder!

Heeft u innovatieve plannen op het gebied van R&D en voert u die samen uit met een buitenlandse partner? Lees dan snel verder en laat deze kans niet liggen!

In de afgelopen twee jaar heeft de Europese Unie veel geld verstrekt aan haar lidstaten om een eventuele economische crisis te verminderen of voorkomen. Juist nu de corona-crisis op zijn retour lijkt te zijn, zien zij het belang in van het blijven investeren in innovatie. 

Groene waterstof wordt beschouwd als een belangrijke energiedrager om de transitie naar een volledig CO2-neutraal energiesysteem mogelijk te maken. Maar wanneer wordt waterstof nu beschouwd als ‘groen’ en ‘hernieuwbaar’? U leest het in dit artikel!

In 2021 hebben maar liefst 14.000 ondernemers geprofiteerd van het belastingvoordeel uit de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willkeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Hoe dat zit? Dat leest u hier! 

Het kabinet stelt voor 2022 een bedrag van € 20 miljoen beschikbaar voor de verduurzaming van bouwmachines en bouwlogistiek. Het loket hiervoor opent op 9 mei 2022. Interessant voor u? Lees hier verder!

De industrie in Nederland is goed voor zo’n 30% van de totale CO2-uitstoot. Om de klimaatdoelen te halen zal ook de industrie flink minder CO2 uit moeten gaan stoten. Hoe ziet het kabinet dat eigenlijk voor zich? Wij nemen u hierin mee.

De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) wordt al op 28 juni 2022 opengesteld. De SDE++ krijgt dit jaar budget van €13 mrd. Dat is €8 mrd meer dan vorig jaar!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief