Met digitalisering, elektrificatie en groene energiebronnen neemt de druk op het energienet toe. Daarom stelt de EU financiering beschikbaar voor projecten in de energiesector.

Om 11.36 uur precies, op de derde dinsdag van september 2021, heeft demissionair minister van financiën Wopke Hoekstra zijn handtekening gezet onder de nieuwe miljoenennota. Benieuwd wat dit brengt?

Heeft u innovatieve plannen op het gebied van R&D en voert u die samen uit met een buitenlandse partner? Lees dan snel verder en laat deze kans niet liggen!

Jaarlijks veroorzaakt de uitstoot van stikstof een milieuschade van € 12 miljard. Om de uitstoot van stikstof terug te dringen is regelgeving opgesteld (PAS; Programma Aanpak Stikstof). De bouwsector wordt hard geraakt door deze regelgeving en veel projecten liggen daardoor stil. Hier valt echter wat aan te doen!

Komende jaren wordt volop geïnvesteerd om duurzaam, geïntegreerd en efficiënt vervoer in Europa realiseren. Lees hier meer!

Topsector Energie stelt extra geld beschikbaar voor het verminderen van CO2 uitstoot en het versneld reduceren van energiekosten van bedrijven, om een bijdrage te leveren aan de klimaatdoelen. Meer weten? Lees het hier!

De LIFE-subsidie heeft als doel bij te dragen aan de klimaat-, natuur-, en energiedoelstellingen van de EU. Voor de periode 2021-2027 is niet alleen het budget met 2 miljard opgehoogd, ook is het pakket uitgebreid met onder meer nieuwe mogelijkheden voor de chemie sector.

Veel ondernemers willen graag een steentje bijdragen aan een schonere wereld, maar hebben simpelweg niet de tijd om zich hierin te verdiepen. Herkent u uzelf hierin?

Europa heeft de ambitie om in 2050 een klimaatneutraal continent te zijn. Met die stip aan de horizon presenteerde de Europese Commissie op 14 juli haar plannen vanuit de Green Deal.

Aan de Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) 2021 is een aantal nieuwe categorieën toegevoegd. De regeling is open van 5 oktober tot 11 november 2021.

Provincies willen een krachtige rol spelen in het herstel van de economie door mee te investeren in een slimme, schone en sterke (regionale) economie. Focus ligt op het economisch verdienvermogen van morgen

Europa heeft haar digitale koers vastgesteld, hiermee is bepaald waar in de komende jaren het geld voor digitalisatie naar toe gaat. Benieuwd waarheen?

Hebt u ideeën voor circulaire economieprojecten? Dan ligt er een mooie kans voor uw organisatie om subsidie te ontvangen en uw ideeën te realiseren! Meer weten?

De Baangerelateerde Investeringskorting (BIK) gaat alsnog niet door en wordt vervangen door een verlaging van de werkgeverspremies AWf in 2021. 

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief