Heeft u plannen voor een project dat bij kan dragen aan Europese milieu- of klimaat doelen? Verwacht u daarmee impact te kunnen maken? Lees dan verder!!

LIFE is een Europees subsidieprogramma dat al sinds 1992 bestaat en dat is gericht op milieu- en klimaatprojecten. Met LIFE kunt u subsidie ontvangen voor projecten op het vlak van:

  • natuur
  • milieu
  • klimaat
  • circulaire economie

LIFE draagt daarmee bij aan het realiseren van Europese milieu- en klimaat beleid, zoals de Europese Green Deal.

Er kan veel onder LIFE. Zo kan een LIFE project bijdragen aan het verminderen van geluidsoverlast. Het efficiënter gebruikmaken van grondstoffen of het bevorderen van de biodiversiteit. Er zit ook geen bovengrens op de maximale omvang van het subsidiebedrag, maar projecten onder de €500.000 worden niet vaak geselecteerd omdat ze een te lage impact hebben. Aanvragen kunnen naar verwachting vanaf het einde van de lente worden ingediend.

Naar verwachting worden de LIFE calls voor dit jaar in mei/juni 2021 gepubliceerd, waarna aanvragen in het najaar van 2021 moeten worden ingediend. 

Wilt u eens sparren over uw ideeën en ambities op het vlak van milieu- en klimaat en hoe we deze samen met u kunnen verwezenlijken? Neem dan gerust contact met ons op!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief