Thessa van der Land

Mijn naam is Thessa van der Land. Binnen het enthousiaste team van AC Adviseurs ben ik werkzaam als Junior Consultant. Deze uitdaging kruiste mijn pad nadat ik mijn opleiding International Business aan de RUG succesvol had afgerond. De belangrijke 'waarom' vraag leg ik graag uit aan de hand van wie ik ben en waar ik voor sta.

Ambitie is een begrip wat mij kenmerkt, zowel zakelijke als privé. Ik zie ambitie als de eerste stap richting de realisatie van de doelen waar je naar streeft. Geluk en succes. Ambitie is verweven met daadkracht en doorzettingsvermogen. En een doorzetter is wat ik ben, als kind moest en zou ik al bereiken wat ik wilde: een top amazone worden. Dressuur is een passie van mij, al vanaf jongs af aan. Beter worden en winnen zat toen al in mijn bloed. Dankzij mijn vasthoudende mentaliteit en alle support om mij heen, heb ik altijd op hoog niveau meegedraaid in de dressuursport. Ik geniet nog steeds heel erg van de sport en van het beter worden, door de lat als maar hoger te leggen en kritisch te blijven.

Dit legt enigszins een basis voor mijn studiekeuze International Business, na het VWO. Ik vond de economische kant erg interessant, maar ik wilde net iets meer uitdaging. Vandaar mijn keuze voor een bedrijfskundige studie geheel in het Engels en gericht op de wereldeconomie/multinationals, met in de gedachte de toenemende globalisering. Tijdens mijn studie groeide mijn interesse voor het innoveren binnen bedrijven, waardoor ze beter aan het CSR (maatschappelijk verantwoord ondernemen) concept voldoen. Door de globalisering wordt dit meer en meer belangrijk binnen organisaties, en liggen hier veel kansen voor bedrijven. Niet alleen multinationals, maar ook het MKB en start-ups moeten blijven innoveren om staande te blijven in onze huidige economie (en cultuur). Tijdens mijn scriptie ben ik hier dan ook dieper op in gegaan, hoe we dit in de praktijk terug kunnen vinden: Een voorbeeld is Netflix, die door het toepassen van innoverende business modellen een disruptieve technologie heeft gecreëerd, in samenwerking met vele partijen, om zo de vooraanstaande speler te worden in de markt. Daarnaast heb ik mijn minor in Frankrijk aan de EM Strasbourg Business School gevolgd. Dit was een leerzame periode, mede doordat we les kregen van zakelijke en ervaren professionals.

Al met al, ben ik een eerlijke, leergierige en vastberaden young professional, die uitdagingen met 2 handen vastpakt. Zo hoop ik in de nabije toekomst vele organisaties te helpen om hun ambities, innovaties en ontwikkelingen waar te maken. Dat is voor mij ‘Good Thinking’!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief