gt sep 2016 klantOp elk potje past een deksel. Maar wat nou als die pot heel groot wordt? Dan ga je uitbreiden! De grootste doppen fabrikant van (Noord-)Nederland Kornelis Caps & Closures heeft ondanks de crisis de afgelopen jaren een forse groei doorgemaakt. Ook voor de komende jaren wordt een sterke groei voorzien en dat maakt dat de doppengigant uit Steenwijk gaat uitbreiden. We spraken met Ytsen de Boer, projectleider nieuwbouw, over de plannen, voortgang en de rol van AC Adviseurs.

Ytsen, doppen … wij draaien ze zonder na te denken van een fles of een pot af maar voor jullie is het core business. Welk verhaal gaat er schuil achter de dop?

Kijk maar eens goed naar de producten in je keukenkastje, de badkamer of de garage. Doppen vind je in allerlei maten, vormen, kleuren en toepassingen. Bij Kornelis produceren wij er ongeveer 1,5 miljoen per dag! Deze enorme hoeveelheid en verscheidenheid vraagt om een zeer specialistisch productieproces waar de nodige innovatie bij komt kijken. Innovatie niet alleen op het gebied van productontwikkeling maar ook het gehele proces van grondstof tot eindproduct. Hierin willen wij duurzaam en efficiënt zijn.

Een efficiënter en duurzaam productieproces, hoe zie je dat voor je?

Bij Kornelis vinden we duurzaamheid erg belangrijk en met energie- en grondstofbelasting die onze productie dagelijks met zich mee brengt voelen wij die verantwoordelijkheid ook. Dit tezamen met onze drijfveer om als innovator voorop te lopen investeert Kornelis in een volledig nieuwe ‘Smart Factory’.

Binnen de Smart Factory kunnen machines met elkaar communiceren. Vanuit deze informatiestromen kan o.a. exact bepaald worden wanneer een machine optimaal presteert en op welk moment van het proces deze het beste kan worden ingeschakeld. Inefficiënte omsteltijden en niet productieve tijd, en dus verloren energie behoren dan tot de verleden tijd. Controle en inspectie van doppen is ook erg belangrijk. Je wilt niet dat flessen gaan lekken of dat consumenten doppen niet los kunnen krijgen. Binnen de Smart Factory wordt dan ook elke dop individueel gecontroleerd voordat deze de deur uitgaat. Dit vraagt om innovatieve oplossingen op o.a. het gebied van automatisering, robotisering en logistiek.

Voor onderzoek, ontwikkeling en investeringen in de Smart Factory maken jullie gebruik van subsidies. Kun je daar iets meer over vertellen?

De realisatie van een Smart Factory vraagt om een enorme investering en daarbij zijn verschillende stimuleringsmiddelen van belang. Zo maken wij gebruik van WBSO voor productontwikkeling en zijn wij onlangs gestart met een MIT haalbaarheidsonderzoek om alle facetten van de Smart Factory in kaart te brengen. Tevens zetten we ook in op verschillende middelen voor energie efficiëntie in ons productieproces. Er is vaak meer mogelijk dan we denken. Kornelis en AC Adviseurs houden elkaar hierin scherp!

Voor subsidieadvies werken jullie al ruim 7 jaar samen met AC Adviseurs. Hoe ervaar je hun rol?

Kijk, wij zijn erg goed in het maken van doppen. Dat is onze core business en daar steken wij veel tijd en energie in. Daarbij kunnen subsidies net dat extraatje zijn om projecten waar te maken. AC Adviseurs houdt ons scherp en ontzorgt ons in het proces. We hechten veel waarde aan de pragmatische aanpak van aanvraag tot verantwoording. Een subsidie stopt immers niet bij de aanvraag en AC Adviseurs houdt ook de achterdeur goed dicht. Daarnaast prikkelt AC Adviseurs ons om scherp te blijven op onder andere onze duurzaamheidsvisie. Gezamenlijk kijken we naar mogelijkheden welke binnen de strategie van ons bedrijf passen en ons sterker maken voor de toekomst.

Wil je meer weten over Kornelis Caps & Closures, neem dan eens een kijkje op hun website http://www.kornelis.com/nl/ 

 

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief