Heeft u plannen om te investeren in mestopslag, mestbewerking, precisielandbouw of energie-efficiency? Dan kunt u van 15 augustus t/m 16 september 2013 wellicht in aanmerking komen voor de subsidie 'Investeringen in Milieuvriendelijke Maatregelen'.

De subsidie is bestemd voor landbouwondernemers die willen investeren in milieuvriendelijke maatregelen en bij de Landbouwtelling van 2012 een bedrijfsomvang hadden van 25.000 Standaard Opbrengst of meer. Deze Opbrengst kan worden berekend aan de hand van een rekenmodule van het Landbouw Economisch Instituut van Wageningen Universiteit (LEI).

Voor de volgende kosten (exclusief BTW) is subsidie te verkrijgen:

  • kosten voor de aanschaf van nieuwe machines en apparatuur, waarvan de landbouwondernemer de eerste gebruiker is;
  • installatiekosten van de investering die onder de subsidie valt;
  • kostenonderdelen die noodzakelijk zijn voor de werking van de apparatuur, installatie of machine.

Er zijn zeven categorieën die voor subsidie in aanmerking komen, te weten: mestbewerking (1), precisielandbouw (2), mestopslag voor dierlijke meststoffen (3), energie-efficiency (4), hernieuwbare energie (5), waterkwantiteit (6) en energie-efficiency en hernieuwbare energie glastuinbouw (7).

Er kan voor meer dan één investeringscategorie een aanvraag worden ingediend. Per categorie moet er wel een aparte aanvraag worden ingediend. In alle gevallen geldt dat de investering in Nederland dient te worden gedaan.

Het ministerie van Economische Zaken stelt ruim € 15 miljoen beschikbaar voor deze regeling. Het budget wordt verdeeld over de zeven investeringscategorieën. U kunt subsidie krijgen voor 25% van de subsidiabele kosten. Hierbij geldt een minimum subsidiebedrag van € 5.000 en een maximum bedrag van € 50.000.

De subsidie is digitaal aan te vragen via ‘Mijn dossier’ op het DR-loket. De toekenning vindt plaats middels een loting.

AC Adviseurs adviseert en helpt u graag.

 

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

Kom in direct contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief