Het einde van het Zevende Kader Programma (KP7) is in zicht. Vanaf 1 januari 2014 maakt KP7 plaats voor Horizon 2020, het nieuwe Europese financieringsprogramma voor onderzoek en innovatie.

Met Horizon 2020 wil de Europese Commissie (EC) het concurrentievermogen van Europa vergroten door wetenschap en innovatie te stimuleren. Daarnaast wil de EC het bedrijfsleven en de academische wereld uitdagen om samen oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken die in heel Europa spelen. Horizon 2020 moet het makkelijker maken voor onderzoekers en instellingen om financiering te verkrijgen en om goede ideeën op de markt te brengen.

De onderzoeksbeurzen van de European Research Council (ERC) voor fundamenteel wetenschappelijk onderzoek, keren terug in Horizon 2020 binnen het onderdeel ‘Excellent Science’.

Grote veranderingen ten opzichte van KP7 worden niet verwacht. Verwachting is wel dat de regels voor herindiening worden aangepast.

De ERC verwacht eind 2013 het ERC werkprogramma 2014 te kunnen publiceren, met daarin alle regels voor deelname, budgetverdeling en tijdsplanning voor publicatie en sluiting van de beurzen voor 2014.

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

Kom in direct contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief