Minister Jetten informeert de Tweede Kamer over de beoogde inzet en recente ontwikkelingen van de subsidie voor uitgestelde levering met batterijen en zon-pv. Wat deze subsidie precies inhoudt en hoe het er nu voor staat, leest u hieronder! 

Batterijen spelen een cruciale rol in de energietransitie 
Het draagt namelijk bij aan CO2-reductie door extra duurzame elektriciteitsproductie (bv. uit zonne-energie) te realiseren, deze elektriciteit op te slaan in een batterij en in te voeden op momenten van tekorten aan duurzame energie. Dit wordt ook wel uitgestelde levering genoemd. Door energie op te slaan en te leveren op de meest efficiënte momenten, dragen deze technologieën bij aan een betrouwbaarder en groener energienetwerk. Deze technologie maakt het daarnaast mogelijk om extra duurzame opwek op te slaan ondanks netcongestie, en fossiele elektriciteitsproductie te vervangen met duurzame elektriciteit tijdens moeilijk te verduurzamen uren. Dit speelt met name in de avond, wanneer de vraag naar elektriciteit groot is, maar de zon niet of nauwelijks schijnt.

Overheid zet in op batterijtechnologieën 
De overheid heeft daarom onlangs aangekondigd €416,6 miljoen te zullen investeren in subsidies voor batterijopslag bij grote zonneparken en zonnedaken. Dit heeft als doel om de vastgestelde onrendabele top tegemoet te komen. Met het beschikbare budget kan naar verwachting 160 tot 330 MW aan batterijvermogen gerealiseerd worden. Deze financiële steun is daarmee een essentiële stap om de implementatie van batterijtechnologie te versnellen.

Benieuwd naar de mogelijkheden?
Heeft u vragen of behoefte aan advies over de subsidie voor uitgestelde energielevering en wat dit kan betekenen voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op voor een persoonlijk advies en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het realiseren van uw ambities!

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

Kom in direct contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief