Tot 1 september 2013 kan het bedrijfsleven voorstellen indienen voor de nieuwe Milieulijst van 2014.

Op deze lijst staan jaarlijks zo’n 360 innovatieve en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en producten waarin ondernemers fiscaal voordelig kunnen investeren. Dit kan via de De Milieu-investeringsaftrek (MIA), de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) of de MIA en Vamil gezamenlijk. De MIA en Vamil zijn twee verschillende fiscale stimuleringsregelingen, maar worden vaak gecombineerd.

 Via de MIA kunnen bedrijven de fiscale winst verlagen. Tot 36 procent van de kosten van de milieu-investering mag een bedrijf in mindering brengen op de fiscale winst. Met de Vamil kunnen ondernemers 75 procent van een investering op een willekeurig moment afschrijven. Door sneller afschrijven vermindert de fiscale winst, waardoor bedrijven in het betreffende jaar minder belasting betalen. Dit levert een rente- en liquiditeitsvoordeel op. Fiscaal voordeel is toegestaan bij een investering met een terugverdientijd van minimaal vijf jaar en de techniek moet een betere milieuprestatie hebben dan gangbaar op de markt.

Iedere ondernemer kan jaarlijks aanpassingen voor de Milieulijst doorgeven aan Agentschap NL. De voorstellen worden door het Agentschap getoetst aan een aantal criteria. Technieken die bijdragen aan Groene Groei maken meer kans de Milieulijst te halen dan andere technieken. Het gaat bijvoorbeeld om het versnellen van de marktintroductie van innovatieve milieutechnieken.

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

Kom in direct contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief