Ook in 2023 blijft duurzaamheid een hot topic. Om de Nederlandse en EU doelstellingen te behalen, wil het kabinet ondernemingen stimuleren en financiële ondersteuning bieden. Daarom zijn in 2023 opnieuw subsidies beschikbaar op het gebied van duurzaamheid. Wellicht zit er ook iets interessants voor uw onderneming tussen!

Stimulering van energie- en klimaatprojecten
Voor het uitvoeren van een duurzaamheidsproject kan een grote investering nodig zijn. Vanuit dit perspectief wil het kabinet ondernemingen tegemoetkomen en hen stimuleren om te investeren in projecten die bijdragen aan de doelstellingen op het gebied van energie en klimaat. Hiervoor heeft het kabinet circa € 130 miljoen beschikbaar gesteld. Het kabinet heeft hierbij een subsidie in het leven geroepen die zich richt op thema’s als energie-efficiëntie, hernieuwbare energie productie, flexibilisering van het energiesysteem, lokale infrastructuur, en circulaire economie, namelijk de Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+). Middels deze subsidie beoogt de overheid ondernemingen te stimuleren om te investeren in bijvoorbeeld aardgasloze woningen en gebouwen of in het ontwikkelen van groenere energiesystemen.

Naast het investeren in groenere energie zijn er vanuit de overheid ook subsidies aangekondigd voor het reduceren van de CO²-uitstoot. De subsidies zijn niet alleen bedoeld voor demonstratieprojecten, zoals de subsidie Hernieuwbare Energie (HER+), maar kunnen ook gebruikt worden voor het onderzoeken en ontwikkelen van de mogelijkheden van goedkopere, klimaat neutrale en circulaire producten of diensten, zoals bij de subsidie TSE Industrie Onderzoek & Ontwikkeling (O&O). Ten slotte is het met de subsidie Versnelde klimaatinvesteringen industrie (VEKI) mogelijk om ondersteuning te krijgen voor investeringen in producten en technieken die klaar zijn voor de markt. Denk hierbij aan investeringen in thema’s als energie-efficiëntie, recycling en het hergebruiken van afval of overige CO²-reducerende maatregelen.

Kansen voor uw onderneming? Laat het ons weten!
Ziet u kansen om door middel van een investering een bijdrage te leveren aan de duurzaamheidsdoelstellingen van het kabinet of bent u van plan te investeren in de energietransitie? Neem dan snel contact met ons op via 0513-648854. Of neem contact op met uw vaste aanspreekpunt binnen AC Adviseurs. Wij sparren graag met u over de mogelijkheden!

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

Kom in direct contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief