Het kabinet heeft onlangs de invulling van een in de Miljoenennota 2023 aangekondigd pakket maatregelen voor het mkb bekend gemaakt. Het kabinet trekt hiervoor in de jaren 2023 tot en met 2027 jaarlijks maar liefst € 500 miljoen uit. Lees hier meer! 

Met het pakket wil het kabinet investeringen binnen het mkb aanjagen
Hierbij ligt de nadruk op investeringen in duurzaamheid. Het kabinet stimuleert deze investeringen door het budget voor de Energie-Investeringsaftrek (EIA) en de Milieu-Investeringsaftrek (MIA) te intensiveren. Ook mogen nieuw aangewezen bedrijfsmiddelen in 2023 willekeurig worden afgeschreven. Dit tezamen maakt het interessant voor mkb’ers om ‘groen’ te investeren.

Maar ook innovatie is belangrijk
Naast duurzame investeringen stimuleert het pakket ondernemers om meer te innoveren. Eén van de maatregelen uit het pakket betreft namelijk de indexatie van de WBSO, wat inhoudt dat R&D goedkoper wordt. Jaarlijks zullen de WBSO-budgetten namelijk tot wel € 206 miljoen stijgen. Voor 2023 is al bekend dat het budget € 1.370 miljoen euro bedraagt, waar nog eens € 54 miljoen bij op komt.

Heeft u al WBSO aangevraagd voor 2023?
Bent ook bezig met innovatie? Voor 2023 kunt u nog tot halverwege december een aanvraag indienen voor de WBSO, waarmee u een voordeel kan behalen op uw loonkosten. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen!

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

Kom in direct contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief