Het kabinet komt met een hoognodige tegemoetkoming van de energiekosten voor energie-intensieve mkb’ers. Meer informatie over wat de regeling is, voor wie deze is bedoeld en wanneer u kunt aanvragen leest u in dit artikel! 

Voor wie is de regeling?
Het kabinet heeft de TEK-regeling zo ingestoken dat het landt bij de groep mkb-ondernemers die het het hardst nodig hebben, de zogeheten energie-intensieve sector. Het gaat hierbij om enkele tienduizenden bakkers, productielocaties, werkplaatsen en landbouwbedrijven zoals tuinders. Daarnaast zal het eerder aangekondigde prijsplafond voor kleinverbruikers nog eens 250.000 bedrijven helpen bij hun gestegen energie kosten.

Wat houdt de regeling in?
Mkb-ondernemingen, bij wie de energiekosten minimaal 12,5% van de omzet behelst, komen in aanmerking voor de TEK-regeling. Zij ontvangen een vergoeding van 50% van de energiekostenstijging boven een vastgestelde drempelprijs, deze drempelprijs is vastgesteld op €1,19 per kuub gas en €0,35 per kWh elektriciteit. De maximale vergoeding is €160.000 (€62.000 voor landbouwbedrijven).

Wanneer gaat de regeling van start?
De verwachting is dat de openstelling van de TEK kan duren tot het tweede kwartaal van 2023. Een deel van de energie-intensieve mkb’ers zit echter nu al in acute problemen en het kabinet heeft daarom besloten om tot de openstelling van de regeling coulant om te gaan met individuele ondernemers die een verzoek voor uitstel van belasting indienen.

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

Kom in direct contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief