Ondernemers werken steeds vaker met digitale methoden en gegevens. Dit brengt veel efficiency en mogelijkheden met zich mee, maar heeft ook een keerzijde. In opdracht van het ministerie van EZK doet Alert Online jaarlijks onderzoek naar het bewustzijn van Nederlanders rondom cybersecurity.

Het digitale bewustzijn van consumenten en bedrijven gaat omhoog
Bijna driekwart van de Nederlanders vindt de eigen kennis over online risico’s zoals phising, hacken en malware redelijk goed. Ook zijn zij bereid om beveiligingsmaatregelen te nemen, zoals het uitvoeren van updates of bij het inloggen op systemen en apparaten. En dat is maar goed ook, want uit het onderzoek blijkt dat een derde van de onderzoeksgroep wel eens te maken heeft gehad met phising.

Maar toch komt nog niet iedereen in actie
Uit het onderzoek komt naar voren dat een kwart van het kleine mkb in het geheel geen acties onderneemt om digitaal veilig te zijn. Ook heeft meer dan de helft van de bedrijven aangegeven geen melding of aangifte te doen van cyberaanvallen of -criminaliteit. Hier is dus nog veel winst te behalen.

Minister Micky Adriaanse (EZK) roept op om meer aandacht te besteden aan digitale veiligheid
Bedrijven worden opgeroepen om vaker online risico’s te melden en nog belangrijker, om digitale veiligheid een dagelijks onderdeel te laten zijn van hun ondernemerschap. Wist u dat er ook subsidies beschikbaar zijn voor het verhogen van de cyberweerbaarheid? Neem contact met ons op voor meer informatie!

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

Kom in direct contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief