Het kabinet komt met een extra stimulans voor duurzame energieprojecten. Wat voor projecten in aanmerking komen, en of het voor u interessant is? Lees hier verder!

Waterstof en Groene Chemie
Door middel van de subsidie Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) wil het kabinet onder andere de productie van groene waterstof stimuleren. Groene waterstof wordt geproduceerd door middel van elektrolyse met groene stroom en is op dit moment relatief duur om te produceren, transporteren en op te slaan. Vanuit dit oogpunt wil het kabinet de productie, opslag, transport én toepassing van groene waterstof opschalen, en heeft daarvoor €30 miljoen beschikbaar gesteld. Ook projecten die bijdragen aan oplossingen voor energieopslag en conversie van hernieuwbaar opgewekte energie komen in aanmerking. 

Investeringen in CO2 reductie in industriële bedrijfsvoering
Vanuit de Topsector Energie wordt er geld beschikbaar gesteld voor investeringen in de vermindering van CO2 uitstoot. Projecten die gericht zijn op investeringen in eigen bedrijfsvoering, waarin bijgedragen wordt aan de reductie van de uitstoot van CO2 in de industrie, kunnen in aanmerking komen voor de subsidie Versnelde Klimaatinvesteringen Industrie (VEKI). Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verduurzaming van productieketens door investeringen in duurzame machines.

Kansen voor uw onderneming
Bent u betrokken bij een vernieuwend demonstratieproject op het gebied van waterstof? Of ziet u kansen om door middel van een investering een bijdrage te leveren aan de energietransitie? Neem dan snel contact met ons op! Wij sparren graag met u over de mogelijkheden.

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief