In de afgelopen twee jaar heeft de Europese Unie veel geld verstrekt aan haar lidstaten om een eventuele economische crisis te verminderen of voorkomen. Juist nu de corona-crisis op zijn retour lijkt te zijn, zien zij het belang in van het blijven investeren in innovatie. 

De corona-crisis heeft een aantal grote uitdagingen voor de EU blootgelegd
Het is gebleken dat de Europese Unie en haar lidstaten nog erg afhankelijk zijn van andere delen van de wereld. Chips, metalen, voedsel en nog veel meer wordt niet geproduceerd binnen onze grenzen. Daarom is het des te belangrijker om te investeren in ontwikkelingen en producties op Europese bodem. Dit doet de Europese Commissie onder andere via de programma’s Horizon Europe en LIFE.

Horizon Europe krijgt extra geld
Dit programma richt zich voornamelijk op het zoeken naar innovatieve oplossingen voor een groenere, gezondere en meer digitale toekomst. Het extra budget richt zich specifiek op vijf missies: kanker genezen of voorkomen, klimaat neutrale steden, aanpassing aan klimaatverandering, gezonde grond en herstellen van oceanen en rivieren. Voor projecten die aan deze missies kunnen bijdragen is € 500 miljoen euro extra vrijgemaakt.

Het LIFE programma is ook van start gegaan
Hiermee worden projecten gesubsidieerd die een positieve impuls geven aan het klimaat en het milieu. Dit is één van de meer laagdrempelige regelingen van de Europese Unie. De inhoud van een project is redelijk vrijblijvend, zolang er maar een resultaat wordt bereikt op het gebied van bijvoorbeeld circulaire economie, het voorkomen van milieuvervuiling of het verbeteren van biodiversiteit.

Europees geld lijkt soms ver weg, maar er zijn vele mogelijkheden
Denkt u een unieke innovatie te kunnen ontwikkelen die de effecten van klimaatverandering vermindert? Of heeft u een oplossing bedacht om circulariteit te vergroten in uw keten? Wellicht zijn er dan mogelijkheden voor Europese subsidies! Neem vooral contact met ons op om uw ideeën te bespreken.

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

Kom in direct contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief