In 2021 hebben maar liefst 14.000 ondernemers geprofiteerd van het belastingvoordeel uit de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willkeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). Hoe dat zit? Dat leest u hier! 

In totaal kwam dit neer op een bedrag van bijna €3,5 miljard aanvragen ingediend voor de MIA en de Vamil. Dat is een toename van 24% (!) ten opzichte van 2020.

De MIA en Vamil in het kort
De regelingen MIA en Vamil stimuleren investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen en technieken. Met de MIA profiteert u van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 45% van het investeringsbedrag, bovenop uw gebruikelijke investeringsaftrek. Met de Vamil is het mogelijk om op een zelfgekozen moment een afschrijving te doen tot 75% van de investering. Dit levert u een liquiditeits- en rentevoordeel op. 

De groei in milieuvriendelijke investeringen kwam voornamelijk uit het thema "circulaire economie"
Onder deze pijler zijn bijna drie keer zoveel investeringen gemeld ten opzichte van 2020. De thema’s circulair produceren en CO2-vermindering staan bij ondernemers steeds meer centraal. In 2021 is de Milieulijst (de lijst met milieuvriendelijke investeringen die in aanmerking komen voor belastingvoordeel), flink uitgebreid op het thema circulaire economie. Vooral investeringen in de circulaire woningbouw en circulaire bedrijfsgebouwen hebben vorig jaar een grote groei laten zien. Daarnaast blijven onder andere duurzame landbouw en mobiliteit belangrijke thema’s.

Bent u van plan een milieuvriendelijke investering te doen?
Pak dan uw voordeel! U kunt het gehele jaar nog MIA en/of Vamil aanvragen. Wij helpen u graag bij het verkennen van de mogelijkheden en het samenstellen van een aanvraag. Neem vooral contact met ons op, wij denken graag met u mee!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief