Het kabinet stelt voor 2022 een bedrag van € 20 miljoen beschikbaar voor de verduurzaming van bouwmachines en bouwlogistiek. Het loket hiervoor opent op 9 mei 2022. Interessant voor u? Lees hier verder!

Verduurzaming van bouwmaterieel is noodzakelijk voor vermindering stikstofuitstoot in de bouw
Schoner bouwmaterieel zorgt voor een schonere lucht en daarmee voor een gezondere leefomgeving. De doelstelling van de overheid is om in 2030 de stikstofuitstoot in de bouw te verminderen met 60% ten opzichte van het niveau in 2018. Dit is niet alleen onderdeel van het Klimaatakkoord en het Schone Lucht Akkoord, maar ook nodig om aan de stikstofnormen te voldoen.

Om deze doelstelling te behalen wordt € 20 miljoen beschikbaar gesteld voor 2022
Wilt u emissieloze (uitstootvrije) bouwmachines kopen of uw bestaande bouwwerktuigen/zeegaande bouwvaartuigen ombouwen? Of heeft u een innovatief idee om emissieloze (uitstootvrije) bouwmachines en de daarvoor benodigde laadinfrastructuur te verbeteren? In dat geval is de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB) interessant!

Deze regeling richt zich op bouwbedrijven die in Nederland gevestigd zijn die zelf materieel hebben en bedrijven die bouwmaterieel verhuren. Subsidiebedragen variëren per activiteit. Afhankelijk van de onderneming en activiteit is de subsidie maximaal 40% tot 60% van de relevante projectkosten.U mag subsidie aanvragen voor meerdere onderdelen. De regeling opent 9 mei 2022 tot en met 31 december 2026. 

Draagt u uw steentje bij aan een toekomstbestendige bouwsector?
Heeft u plannen om het bouwmaterieel te vervangen, om te bouwen of wilt u alternatieven ontwikkelen? Spar met ons over de mogelijkheden!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief