De Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) wordt al op 28 juni 2022 opengesteld. De SDE++ krijgt dit jaar budget van €13 mrd. Dat is €8 mrd meer dan vorig jaar!

De SDE++-regeling staat sinds 2020 naast hernieuwbare energieproductie ook open voor andere CO2-reducerende technieken. Dit jaar wordt de regeling voor een aantal nieuwe categorieën opengesteld.  Zo wordt het in 2022 voor het eerst mogelijk om subsidie aan te vragen voor waterstofinstallaties die direct aan wind- of zonneparken gekoppeld zijn. Ook staat de regeling open voor elektrificatie in de industrie door middel van hybride glasovens. Daarnaast wordt het plafond voor industriële CCS-projecten met 1,5 megaton verhoogd.

Aardwarmteprojecten (geothermie) krijgen in deze ronde langer de tijd om het project te realiseren na de subsidieaanvraag. Dit geldt ook voor CCS-projecten.

De SDE-regeling werkt met openstellingsrondes. Hierbij geldt dat technieken met een lagere subsidie per ton CO2 eerder kunnen indienen en dus eerder aan bod komen. De eerste fase opent op 28 juni. De vijfde en laatste fase van deze SDE++ openstelling loopt van 26 september tot 6 oktober.

Wilt u meer weten over de SDE++ of andere subsidiemogelijkheden voor uw plannen op het vlak van hernieuwbare energieproductie of CO2-reducerende technieken, neem dan contact met ons op. 

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief