In 2020 was de transportsector verantwoordelijk voor 11% van de Nederlandse CO2-uitstoot. Deze moet met het oog op de klimaatdoelen omlaag. In dit artikel leest u wat dit voor u betekent en wat u hieraan kunt doen.

Er komen verschillende maatregelen om de CO2-uitstoot van de transportsector terug te dringen
Dit vloeit voort uit het klimaatakkoord, waarin als doel is gesteld om in 2030 de CO2 uitstoot met 55% te hebben verminderd ten opzichte van 1990. Transport over de weg zorgde in Nederland voor een CO2 uitstoot van 6 megaton. Om deze uitstoot terug te dringen neemt de overheid verschillende maatregelen. Zo zullen verschillende steden vanaf 2025 een zero-emissie zone instellen. Ook is het doel om in 2027 een vrachtwagenheffing in te voeren.

Probleem is de hoge aanschafprijs en een gebrek aan robuuste infrastructuur
Zero-emissie vrachtwagens zijn significant duurder in de aanschaf dan conventionele dieseltrucks. Om bedrijven te stimuleren zero-emissie vrachtwagens aan te schaffen worden er in 2022 verschillende aanschafsubsidies geïntroduceerd. Deze hebben als doel de overgang naar zero-emissie vrachtvervoer te versnellen, zodat de kosten dalen en de technologie beproefd kan worden in de praktijk.

Wij helpen u graag op weg!
Wilt u meer weten over wat de overheidsmaatregelen voor u betekenen, of wilt u graag aan de slag om de CO2-uitstoot van uw transportbewegingen te verminderen? Neem dan vooral contact met ons op, wij denken graag met u mee!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief