Een oceaan met meer vissen dan stukken plastic en bossen die groeien in plaats van krimpen, daar willen we naartoe! De week van de circulaire economie biedt aandacht aan het belang van circulair ondernemen en leven. 

Het is de week van de circulaire economie. Waarin ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun deuren openen. U kan uzelf laten inspireren, tonen wat uw bedrijf al doet of informatie inwinnen op de vele evenementen die door het hele land en online worden georganiseerd. Bekijk het programma op de site van de week van de circulaire economie voor alle mogelijkheden.

Maar waarom is circulariteit onder de aandacht brengen zo belangrijk? Omdat het voor iedere persoon of organisatie mogelijkheden biedt om te verduurzamen. Duurzamer leven of ondernemen wordt vaak gezien als iets wat moeilijk te bereiken is of veel kosten met zich meebrengt. Maar circulariteit bewijs het tegendeel. Er zijn vele vormen van circulariteit:

  • Recycle, het hergebruiken van grondstof of onderdelen.
  • Refurbish, het renoveren van bestaande producten.
  • Repair, het repareren en vervolgens hergebruiken van producten.
  • Rethink, kan het ook anders en is het verbruik nodig?
  • Reduce, het verminderen van je gebruikte materialen of producten.
  • Reuse, het gebruik van tweedehands producten.
  • Recover, het terugwinnen van materialen of energie.

Neem het voorbeeld van onze klant Searious Fish uit Leeuwarden. Zij hebben dankzij verschillende subsidieregelingen een proces kunnen opzetten, waarbij overgebleven zalmhuiden uit de voedselindustrie worden gereinigd en hergebruikt als leer in de mode-industrie. Daarnaast zijn zij ook bezig met een project om het water in het proces te reinigen en hergebruiken, waardoor het waterverbruik sterk verminderd wordt. Zo proberen zij stukje bij beetje een volledig circulair bedrijf te worden.

Als uitdaging geven wij u mee om deze week eens na te denken over wat u verbruikt en gebruikt. Misschien dat één van de vormen van circulariteit in uw onderneming of leven kan worden toegepast. Als we allen één ding aanpassen zijn we al vele stappen dichter bij een circulaire economie.  

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief