Met digitalisering, elektrificatie en groene energiebronnen neemt de druk op het energienet toe. Daarom stelt de EU financiering beschikbaar voor projecten in de energiesector.

Connecting Europe Facility (CEF) is een programma om Europese netwerken te verbeteren
Hierbij ligt de focus op het verbeteren van de vervoer-, energie-, en digitale sector. Het programma is bedoeld voor ontwikkelingen die al rijp zijn voor de markt, maar nog net het (financiële) duwtje in de rug nodig hebben om tot uitvoering te komen. Zo heeft de CEF-subsidie bijvoorbeeld bijgedragen aan het uitrollen van laadinfrastructuur in Brussel, waarmee het project ondanks hoge kosten toch rendabel werd.

Binnenkort een nieuwe openstelling voor technologieën gericht op het verbeteren van het energienet
Binnen deze openstelling kan subsidie aangevraagd worden voor de uitvoering van een project gericht op het verbeteren van het energienet alsook voor de voorbereiding van een project. De deadline voor aanvragen is op 19 oktober a.s. en het budget bedraagt € 800 miljoen.

Aanvragen voor het CEF-programma vergen een goede voorbereiding
Daarom zal voor de meeste projecten deze call wellicht de vroeg komen. Nieuwe openstellingen zijn in het verschiet, dus heeft u een relevant project in de energiesector en wilt u de boot niet nogmaals missen? Houd onze website en social media in de gaten. We helpen u natuurlijk graag met de voorbereiding!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief