Er wordt het komende jaar ruim € 220 miljoen beschikbaar gesteld ter ondersteuning voor kwetsbare werkenden en werkzoekenden! Wilt u meer weten over de inzet van deze middelen?

Extra budget voor het Europees Sociaal Fonds

In reactie op de COVID-19 pandemie heeft de EU een omvangrijk herstelpakket aangenomen. Eén van de instrumenten in dit herstelpakket zijn de REACT-EU gelden. Vanuit REACT-EU is ruim € 220 miljoen beschikbaar gesteld voor het lopende ESF-programma in Nederland. Dit betreft ruim 80% (!) van het totaalbudget van REACT-EU, en benadrukt daarmee het belang van het Europees Sociaal Fonds (ESF).

Het budget is gericht op de ondersteuning van kwetsbare werkenden en werkzoekenden

Veel van de mensen die behoren tot deze groep zijn hard geraakt door de crisis. Het nieuwe budget heeft als doel om hen aan het werk te helpen én te houden. De middelen worden naast begeleiding en opleiding van kwetsbare werkenden en werkzoekenden ingezet voor begeleiding en opleiding van:

  • Leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (VSO) en het praktijkonderwijs (pro) om de stap te maken naar de arbeidsmarkt;
  • Mensen die in een justitiële inrichting verblijven;
  • Werkenden die willen overstappen naar werk in een krapteberoep, zoals techniek, ICT of het onderwijs.

In de komende maand wordt het programma verder uitgewerkt.

Dit betekent dat er een definitief programma wordt opgesteld en dat bekend wordt wanneer de financiering kan worden aangevraagd.

Wilt u op de hoogte blijven? Hou dan onze website en LinkedIn pagina in de gaten!

Zodra er meer bekend is over het definitieve ESF-programma delen wij dat uiteraard op onze website en LinkedIn pagina. Als u specifieke vragen of ideeën hebt over bovengenoemde, aarzel dan niet om eens contact met ons op te nemen. Wij denken graag met u mee!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief