Subsidie voor emissievrije vrachtwagens en voor innovatieve ondernemers met een goed plan voor een lagere uitstoot van CO2 in de bouw, mobiliteit en transport? DKTI-3 maakt dit mogelijk!  

Het doel van de demonstatieregeling klimaattechnologieën en innovaties in transport (DKTI) is het ondersteunen van projecten die zorgen voor een lagere uitstoot van CO2, stikstof en fijnstof in de sectoren bouw, mobiliteit en transport. De regeling richt zich op werktuig- of transportoplossingen met een lage of geen CO2-uitstoot. En op thema's als elektrisch rijden en varen, rijden op waterstof en biobrandstoffen in transport, mobiele machines, zwaar wegverkeer en luchtvaart.

Afhankelijk van het soort project is er tot € 3 miljoen subsidie aan te vragen. Zo is subsidie mogelijk voor ontwikkelingsprojecten, proeftuinen of de nieuwe categorie “learning by using”. Deze categorie projecten is specifiek gericht op het opdoen van praktijkervaring met grotere aantallen zero-emissie vrachtwagens. Verder is het mogelijk aanvragen in te dienen voor haalbaarheidsonderzoeken en innovatieclusters.

Op 23 maart start een nieuwe openstelling, de DKTI 3. U heeft tot en met 6 april de tijd om uw aanvraag in te dienen, maar let op want een aantal onderdelen werkt volgens het principe ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’. . 

Heeft u een idee voor een project en wilt u weten of de DKTI iets voor u is? Neem dan contact met ons op!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief