U kunt vanaf 15 maart tot € 5.000 subsidie krijgen voor de aanschaf van nieuwe volledig emissieloze bestelauto's.

De aanschafsubsidie is voor ondernemers en non-profitinstellingen. Met deze subsidie ontvangt u 10% van de netto catalogusprijs (voertuigcategorie N1) of 10% van de verkoopprijs zonder btw (voertuigcategorie N2). Het subsidiebedrag bedraagt maximaal € 5.000 voor iedere bedrijfsauto.

De € 5.000 subsidie wordt beschikbaar voor aanschaf, maar kan ook voor financial lease van emissieloze bestelauto's.worden gebruikt. De koop- of financial lease overeenkomst mag nog niet onherroepelijk zijn op moment van indiening van de aanvraag.

De subsidieregeling loopt vanaf 15 maart 2021 tot en met 31 december 2025 en werkt volgens het principe ‘wie het eerst komt wie het eerst maalt’. Voor 2021 is een budget beschikbaar van € 22 miljoen. Dat betekent dat er dit jaar subsidie genoeg is voor minimaal 4.400 bestelauto's. In totaal zal er gedurende de looptijd van de regeling € 185 miljoen beschikbaar komen.

De subsidie op schone bestelbussen hangt samen met de komst van zero-emissiezones, die in 2025 worden ingevoerd in minimaal veertien steden. Voor de bevoorrading van winkels zijn dan uitstootvrije bestelbussen en vrachtauto's nodig. Gemeenten moeten het instellen van een zone minimaal vier jaar van tevoren aankondigen.

Meer weten over het overstappen op schone voertuigen? Neem dan contact op met het team van AC Adviseurs.

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief