Milieuvriendelijke investeringen kunnen u een fiscaal voordeel opleveren! De in 2021 hiervoor in aanmerking komende investeringen zijn bekend gemaakt.

De overheid stimuleert milieuvriendelijke investeringen door ondernemers een fiscaal voordeel te bieden via de Milieu-Investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil). De investeringen die hiervoor in aanmerking komen staan in de jaarlijkse Milieulijst. Onlangs is voor dit jaar is de nieuwe Milieulijst gepubliceerd. Onderstaand vindt u de belangrijkste wijzigingen.

De Milieulijst 2021 biedt meer mogelijkheden voor investeringen in circulaire economie
Voorbeelden hiervan zijn investeringen in voorzieningen voor het opnieuw gebruiken van verpakkingen of het verwerken van gerecyclede grondstoffen in een nieuw product. Bedrijfsmiddelen die bijdragen aan de circulaire economie zijn herkenbaar aan een blauw icoon ‘circulaire economie’.

Ook zijn er meer voordelen voor investeringen in duurzame mobiliteit
Hierbij ligt de focus op de elektrificatie van de bouwsector en verdere aanpak van de stikstofemissies bij bouwprojecten. Voorbeelden van investeringen zijn elektrische kranen of machines. Daarnaast worden elektrische en waterstof deelauto’s het komende jaar meer gestimuleerd.

De voorwaarden voor het onderdeel ‘gebouwde omgeving’ zijn veranderd
Dit is een gevolg van nieuwe versies van de certificatieschema’s BREEAM, GPR en LEED BD+C. Ook voor circulaire gebouwen geldt een nieuwe set van eisen en kunnen ondernemers bij de bouw van een duurzaam gebouw kiezen tussen verschillende milieuvriendelijke combinaties, zoals een vegetatiedak of witte dakbedekking. Tot slot bevat de Milieulijst een aantal nieuwe circulaire bouw- en interieurmaterialen.

Verder zijn er meer mogelijkheden voor duurzame landbouw, ruimtegebruik en klimaat en lucht
Hierbij kun je denken aan investeringen in duurzame stallen, het koelen van ruimten met een chiller of het vergroenen van bedrijventerreinen.

Waarin investeert u in 2021?
Als u van plan bent om in 2021 te investeren in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen of meer wilt weten over de Milieulijst, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij kijken graag samen met u naar de mogelijkheden!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief