Bent u van plan om te gaan investeren in technieken waarmee de CO2-uitstoot wordt gereduceerd? Dan biedt de verruimde subsidieregeling Versnelde Klimaatinvesteringen in de Industrie u wellicht mogelijkheden!

De subsidieregeling Versnelde Klimaatinvesteringen in de Industrie (VKI) is bedoeld als extra stimulans om industriële bedrijven sneller te laten investeren in CO2-besparende systemen, apparaten, technieken of de toepassing ervan. Voorwaarde is dat de werking ervan in Nederland al minimaal 3 keer is bewezen. Ook moet er een terugverdientijd zijn langer dan 5 jaar.

Voor subsidie komen projecten in aanmerking met investeringen in:

  • energie-efficiëntie
  • recycling en hergebruik van afval
  • lokale infrastructuur
  • overige CO2-reducerende maatregelen

Deze regeling ging medio 2019 al van start, maar omdat projecten uiterlijk 31 december 2020 gerealiseerd moesten zijn, had de regeling praktische beperkingen. De recente wijzigingen moeten daar verandering in brengen:

- Op 1 september start een nieuwe aanvraagronde, die openstaat voor aanvragen tot en met 14 december 2021 (first come, first serve);
- Voor projecten geldt een ruimere realisatietermijn; een investeringsproject moet nu uiterlijk 31 december 2023 gerealiseerd zijn, waarmee een aanvrager meer tijd heeft om investeringen te doen enin gebruik te stellen.

De subsidie bedraagt 30% tot 70% van de subsidiabele kosten en kan variëren van minimaal € 125.000 tot maximaal € 3 miljoen. Het budget voor de regeling bedraagt € 28 miljoen.

En nu?
Wilt u meer weten over de subsidieregeling of heeft u al ideeën voor mogelijke projecten? Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief