Biedt uw organisatie praktijk- of leerwerkplaatsen aan zodat studenten en leerlingen beter voorbereid zijn op de arbeidsmarkt? Dan bent u vast bekend met de subsidieregeling Praktijkleren! Met het oog op de coronacrisis zijn enkele (positieve!) wijzigingen doorgevoerd. Lees snel verder!

Nog even in de kort

De subsidieregeling Praktijkleren is een jaarlijks terugkerende subsidie die – onder voorwaarden – een financiële tegemoetkoming biedt voor de tijd die uw onderneming besteedt aan de begeleiding van studenten. De maximale subsidie bedraagt € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats en kan normaal gesproken in de periode juni-september na afloop van het schooljaar worden aangevraagd.

Wijzigingen in de regeling

Vanwege de coronacrisis is er een aantal wijzigingen doorgevoerd in de subsidieregeling, namelijk:

  • In tegenstelling tot voorgaande jaren is het dit jaar mogelijk om een voorschot aan te vragen. In de vierde week van mei opent het subsidieloket en kan er een voorschotaanvraag ingediend worden over de stageperiode vanaf start schooljaar 2019/2020 tot en met 16 maart 2020. Let wel: dit betreft enkel een voorschot voor de praktijkleerplaatsen in het mbo.
  • De hoogte van de subsidie is afhankelijk van het aantal weken dat de student wordt begeleid. Voor werkgevers die door de coronamaatregelen te maken hebben met sluiting tussen 16 maart en 19 mei brengt de subsidieverstrekker de weken waarin zij de BBL-studenten niet konden begeleiden, niet in mindering op de subsidie.

Extra subsidie voor recreatie, horeca en landbouw

Daarnaast goed nieuws voor ondernemers in de sectoren recreatie, horeca en landbouw. De Minister van OCW is van plan om voor erkende leerbedrijven in deze sectoren extra subsidie beschikbaar te stellen wanneer zij BBL-leerwerkplekken aanbieden. De invulling hiervan is nog niet bekend maar zodra er meer details bekend zijn, zullen wij deze publiceren op onze onlinekanalen.

En verder

Meer weten over de subsidieregeling Praktijkleren of benieuwd wat AC Adviseurs hierin voor u kan betekenen? Bel, mail of bericht ons via LinkedIn en wij helpen u graag verder!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief