Heeft jouw organisatie plannen voor innovatieve projecten die bijdragen aan het behalen van de energiedoelstellingen, of voor energie- en klimaatinnovaties in de industrie of gebouwde omgeving? Lees dan snel verder!

Op 1 april worden 3 regelingen van de Topsector Energie (TSE) opnieuw opengesteld. Het gaat om 2 tenders voor energie- en klimaatinnovaties in de industrie én de gebouwde omgeving. Daarnaast opent een nieuwe ronde van de regeling Hernieuwbare Energie.

TSE Industrie en Gebouwde Omgeving

Binnen deze 2 tenders kan maximaal € 500.000 subsidie ontvangen worden voor energie- en klimaatinnovaties in de industrie of de gebouwde omgeving. Mkb-bedrijven kunnen met eigen innovaties die nog niet rijp zijn voor grote integrale innovatieprojecten ook in aanmerking komen voor subsidie; zij kunnen in een klein samenwerkingsverband een aanvraag indienen en deze innovaties verder ontwikkelen. Aanvragen worden op basis van kwaliteit beoordeeld en de tenders sluiten 2 juni.

TSE Industrie steunt projecten rond:

  • de sluiting van industriële ketens;
  • een CO2-vrij industrieel warmtesysteem;
  • maximale elektrificatie en radicaal vernieuwde processen.

TSE Gebouwde Omgeving richt zich op thema’s als:

  • de doorontwikkeling van aardgasvrije arrangementen en ondersteunende processen en diensten;
  • de verduurzaming van de (collectieve) warmte- en koudevoorziening;
  • oplossingen voor een betrouwbare, betaalbare en eerlijke elektriciteitsvoorziening.

Hernieuwbare energie

Voor innovatieve projecten die bijdragen aan (aanvullende) duurzame energieproductie, zodat de energiedoelstellingen tegen minder kosten kunnen worden behaald, is een bedrag van € 20 miljoen gereserveerd. Deze openstelling sluit 31 augustus, echter is het voornemen om 1 september de regeling weer open te stellen tot en met 31 maart 2021.

Interesse?

Benieuwd of uw project past binnen een van deze regelingen? Wij gaan graag met u in gesprek om vast te stellen of er mogelijkheden liggen. Neem contact op met een van de specialisten van AC Adviseurs!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief