Het kabinet zet in 2020 extra in op innovatieve energieprojecten, om zo bij te dragen aan het realiseren van CO2-reductie en klimaatdoelen. Dit biedt voor u een mooie basis om werk te maken van uw ideeën op dit gebied.

In een Kamerbrief wordt aangekondigd welke wijzigingen en voornemens het Kabinet heeft met betrekking tot het energie-innovatie-instrumentarium 2020. Hierbij is meer informatie bekend gemaakt over de subsidieregeling Demonstratie Energie- en Klimaatinnovatie (DEI+) en de Hernieuwbare Energieregeling (HER) voor 2020. Ook is een nieuwe subsidieregeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatiebeleid (MOOI) aangekondigd.

Demonstratie energie- en klimaatinnovatie (DEI+)

Via de Demonstratie energie- en klimaatinnovatie (DEI+) kan subsidie worden verleend voor pilotprojecten en demonstratieprojecten op het vlak van hernieuwbare energie of CO2-emissiereductie. Nieuwe DEI+-aanvragen kunnen in 2020 van 15 januari 2020 tot en met 7 januari 2021 worden ingediend. de aanvragen worden behandeld op volgorde van binnenkomst.

Nieuwe regeling MOOI

Met de nieuwe regeling Missiegedreven Onderzoek, Ontwikkeling en Innovatie (MOOI) wil het kabinet samenwerking tussen innovatieve bedrijven ondersteunen. Thema’s van deze nieuwe regeling worden ‘Wind op zee’, Hernieuwbare energie op land’, ‘Gebouwde omgeving’ en ‘Industrie’. Het beschikbare budget voor 2020 en 2021 zal in één regeling worden gepubliceerd en opengesteld. De regeling wordt begin 2020 opengesteld en aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

Hernieuwbare Energieregeling (HER)

Via de Hernieuwbare Energieregeling kunnen aanvragers hun kosten voor de opwekking van hernieuwbare energie verlagen. In lijn met het klimaatakkoord wordt de HER verlengd tot en met 2023. Hiertoe wordt een regeling van deze strekking voorbereid, die begin 2020 zal worden voorgelegd aan de Tweede Kamer. Het voornemen is om de HER op 1 april 2020 opnieuw open te stellen.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden die uw energieproject biedt? Met ons team gaan wij graag samen met u de uitdaging aan om uw ideeën om te zetten in concrete projecten. AC Adviseurs helpt u verder!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief