Wilt u in het buitenland een project uitvoeren, of investeren in een onderneming? Wellicht is subsidie op basis van de DHI-regeling interessant voor u. Lees snel verder!

De subsidieregeling voor demonstratieprojecten, haalbaarheids- en investeringsvoorbereidingsstudies (DHI) stimuleert Nederlandse ondernemingen om succesvol internationaal zaken te doen in vrijwel alle landen. Wilt u uw technologie, kapitaalgoed of dienst demonstreren in één van de DHI-landen? Of wilt u onderzoek doen naar de haalbaarheid van een buitenlandse investering in uw product? Of naar de technische en commerciële haalbaarheid van uw investering in een buitenlandse onderneming? Vanaf 15 januari 2020 kan voor dit soort internationale projecten weer DHI subsidie aangevraagd worden. U kunt tot maximaal 50% subsidie ontvangen. Als u plannen heeft om te investeren in één van de zogenaamde focuslanden (o.a. aan Egypte, Somalië, Nigeria) dan kunt u maximaal 60% subsidie ontvangen.

Projectsoorten

Subsidie kan worden aangevraagd voor haalbaarheidsstudies, investeringsvoorbereidingsprojecten en demonstratieprojecten:

  • Haalbaarheidsstudies: maximaal €100.000 subsidie voor het onderzoeken van de technische en economische haalbaarheid van een investering in uw technologie, product of dienst die door een buitenlandse partij wordt gedaan. Het resultaat is een rapport waar, op basis van de uitkomsten, de buitenlandse partij een investeringsbesluit kan maken.
  • Investeringsvoorbereidingsprojecten: maximaal €100.000 subsidie voor het uitwerken van een businessplan, om op basis hiervan een besluit te nemen om te gaan investeren in een diensten- en/of productiefaciliteit in één van de DHI-landen.
  • Demonstratieprojecten: maximaal €200.000 subsidie voor het demonstreren van uw eigen technologie, product of dienst in het doelland.

Wij helpen u verder!

Heeft u internationale ambities en wilt uw weten of DHI u kansen biedt? Neem dan contact op met het team van AC Adviseurs! Wij helpen u graag verder!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief