Heeft u plannen om uw veelbelovende en unieke innovatie met een maatschappelijke meerwaarde naar de Europese markt te brengen? En kunt u financiering om dit business plan uit te voeren goed gebruiken? Dan is het MKB-instrument mogelijk iets voor u!

Het mkb-instrument, oftewel: EIC Accelerator Pilot, is onderdeel van het Horizon 2020 programma van de Europese Unie. De regeling zal in 2020 viermaal open worden gesteld, te beginnen op 8 januari.

Het doel van het mkb-instrument is om innovatieve mkb’ers, met de ambitie om zich verder te ontwikkelen en groeien op de internationale markt, te ondersteunen door middel van subsidiering. Deze financiering helpt innovatieve scale-ups haar product, proces of dienst op te schalen en naar de (Europese) markt te brengen.

Projecten dienen bij te dragen aan (Europees) relevante maatschappelijke thema’s zoals CO2-reductie, circulaire economie, duurzame mobiliteit, vergrijzing en is dus zeer breed opgezet. Dit betekent dat het instrument kan worden aangevraagd voor projecten die zich richten op product-, proces-, sociale- en niet-technologische innovatie en innovatie met betrekking tot diensten. De focus daarbij ligt in de laatste fase van ontwikkeling: het ontwikkelen en testen van prototypes, demonstreren daarvan en het uitvoeren van business cases.

Aanvragen kan door een onderneming alleen of in een samenwerkingsverband voor meerjarige projecten. De bijdrage vanuit het mkb-instrument bedraagt 70% van de subsidiabele kosten, met een minimum van €500.000.

Bent u benieuwd of uw innovatieve project geschikt is voor een aanvraag bij het mkb-instrument? Of wilt u meer informatie en toelichting op de regeling? Neem dan contact op met het team van AC Adviseurs! Wij helpen u graag verder!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief