Werkt u mee aan Nederlandse oplossingen voor internationale, maatschappelijke uitdagingen? Bent u actief op het gebied van één van de sleuteltechnologieën? Wilt u succes oogsten met innovaties?

Staatssecretaris Mona Keijzer heeft het kennis- en innovatieconvenant 2020-2023 (KIC) gepresenteerd. Het KIC brengt hun investeringen in innovatie samen onder het nieuwe topsectoren- en innovatiebeleid, dat uitgaat van de economische kansen van maatschappelijke uitdagingen (energietransitie & duurzaamheid, landbouw, water & voedsel; gezondheid & zorg; veiligheid), sleuteltechnologieën (zoals artificial intelligence, fotonica, nano en quantum) en het economisch verdienvermogen.

Bedrijven, kennisinstellingen en overheden gaan in 2020 gezamenlijk voor € 4,9 miljard investeren in het vernieuwde missiegedreven topsectoren- en innovatiebeleid van het kabinet, waarvan € 2,05 miljard van bedrijven komt en € 2,85 miljard uit publieke middelen. Tot 2023 zal dit bedrag jaarlijks geïnvesteerd kunnen worden in slimme technologieen waarmee Nederlandse oplossingen voor internationale, maatschappelijke uitdagingen aangepakt kunnen worden. Aangezien een groot aantal nieuwe partners bij het KIC is aangesloten die meer regionaal georiënteerd zijn, wordt het voor mkb-bedrijven makkelijker om aan te sluiten bij onderzoek en ontwikkeling.

Benieuwd wat voor mogelijkheden het gepresenteerde convenant u als ondernemer kan bieden? AC Adviseurs gaat er graag met u over in gesprek!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief