Vindt u het als (mkb-)ondernemer belangrijk dat uw werknemers zich kunnen blijven ontwikkelen, maar ontbreekt het aan middelen binnen de organisatie? Dan is er goed nieuws voor u!

Het kabinet wil vanaf maart 2020 de SLIM-regeling open te stellen.Vanaf dat moment kan elke mkb-ondernemer een subsidieaanvraag indienen voor het oprichten van een bedrijfsschool, het verkrijgen van loopbaanadviezen voor werknemers of het up to date houden van vaardigheden van werknemers. Bovendien kunnen werkgevers subsidie krijgen voor medewerkers die tijdens hun werk een (deel van een) mbo-opleiding willen volgen. Behalve mkb’ers kunnen ook grote bedrijven in de landbouw-, horeca- en recreatiesector een subsidieaanvraag indienen.

De SLIM-regeling is inmiddels gepubliceerd ter internetconsultatie zodat geïnteresseerden hun reactie kunnen geven op het wetsontwerp. Reactie geven kan tot en met 5 december, waarna de concept wet wordt gefinaliseerd. Meer informatie over het subsidieaanvraagproces volgt begin 2020, dus hou onze website in de gaten!

Naast de SLIM-regeling voor ondernemers is het kabinet ook bezig met een persoonlijk ontwikkelbudget voor iedereen (STAP-budget). Zowel werkenden als niet-werkenden kunnen vanaf 1 januari 2022 een STAP-budget ter waarde van maximaal €1000 per persoon aanvragen. Zij kunnen dat bijvoorbeeld inzetten om een mbo-diploma te halen, maar ook om een sector-erkend certificaat te halen of om een cursus te volgen.

Heeft u vragen over de SLIM-regeling, het STAP-budget of over scholing/ontwikkeling van medewerkers in het algemeen? Neem dan vooral contact met ons op! Ons team van specialisten helpt u graag verder.

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief