In het voorjaar van 2020 komt er een extra aanvraagronde voor de stimuleringsregeling voor hernieuwbare energieproductie (SDE+ regeling).

Het kabinet biedt deze mogelijkheid omdat voor veel hernieuwbare energieprojecten momenteel geen vergunningen worden afgegeven vanwege de Programma Aanpak Stikstof (PAS) uitspraak. Daarnaast kunnen projecten waarvoor in de voorbereiding van de lopende openstellingsronde een negatieve transportindicatie is afgegeven op een andere locatie mogelijk alsnog worden gerealiseerd.

De extra aanvraagronde wordt gefinancierd uit niet-benutte gelden van de aanvraagronden in het voorjaar en najaar van 2019 en gaat dus niet ten koste van het budget van de verbrede SDE++ in 2020. De exacte openstellingsdata zijn nog niet bekend.

De SDE+ is een exploitatiesubsidie voor bedrijven en instellingen die hernieuwbare energie gaan produceren. Geïnteresseerd in wat voor type hernieuwbare energieprojecten onder SDE+ kunnen vallen, of heeft u een concreet project? Neem contact op met AC Adviseurs om de mogelijkheden te bespreken.

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief