Vraagt u zich wel eens af hoe het met de cyberweerbaarheid van uw onderneming is gesteld? En bent u bereid om een samenwerking aan te gaan om dit te onderzoeken? Dan is de subsidieregeling Cyberweerbaarheid wellicht een interessante optie!

De subsidieregeling Cyberweerbaarheid is een jaarlijks terugkerende tender waarin samenwerkende ondernemingen, die actief bezig zijn met het versterken van hun cyberweerbaarheid, subsidie kunnen ontvangen. In totaal is er € 1 miljoen beschikbaar. De tender zal naar verwachting in het voorjaar van 2020 open gaan.

U kunt subsidie verkrijgen voor het opstellen van een weerbaarheidsplan tegen cybercrime. Dit weerbaarheidsplan moet bestaan uit minimaal twee van de onderstaande activiteiten:

  • Vormen en in stand houden van een netwerk voor de versterking van niet-vitale ondernemingen, en het door derden laten uitvoeren van netwerkactiviteiten voor niet-vitale ondernemingen;
  • Stimuleren van bewustwording van cyberweerbaarheid bij niet-vitale ondernemingen;
  • Geven van inzicht in digitale kwetsbaarheden van niet-vitale ondernemingen;
  • Verrichten van diensten voor niet-vitale ondernemingen om de cyberweerbaarheid van de desbetreffende ondernemingen te versterken;
  • Op een andere manier versterken van de cyberweerbaarheid van niet-vitale ondernemingen.

Er kan maximaal € 200.000 per project worden verkregen en de ingediende aanvragen worden beoordeeld op basis van kwaliteit.

De regeling is bedoeld voor groepen van bedrijven in niet-vitale branches, sectoren en regio’s. Projecten moeten in samenwerkingsverbanden worden aangevraagd. Er zijn twee vormen van samenwerking mogelijk:

  1. Meerdere ondernemingen (minimaal 2, maximaal 8) stellen samen een weerbaarheidsplan op. Een penvoerder (één van de ondernemingen) vraagt namens de individuele bedrijven subsidie aan.
  2. Een verband met een rechtspersoonlijkheid (bijvoorbeeld een stichting; bestaande uit minimaal 2 ondernemingen) kan subsidie aanvragen. De rechtspersoonlijkheid is dan de ontvanger van de subsidie.

Geïnteresseerd?
Bent u geïnteresseerd in het versterken van de cyberweerbaarheid van uw onderneming? Uiteraard kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs om te sparren over uw ideeën! Ook helpen wij u graag bij het vinden van mogelijke samenwerkingspartners om uw doelen te realiseren. Aarzel dus niet om contact met ons op te nemen, AC Adviseurs helpt u graag verder!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief