Hebt u ideeën hoe regionale opgaven gezamenlijk aan te pakken? Het Kabinet stelt in totaal € 180 miljoen beschikbaar voor projecten die een bijdrage leveren aan de regionale welvaart en leefbaarheid. iets voor u?

 De regeling Regio Deals is in het leven geroepen om maatschappelijke problemen op sociaal, ecologisch en economisch gebied op te lossen. Binnen een Regio Deal gaan regionale partners samen aan de slag met een gebiedsgerichte aanpak die raakt aan deze thema’s..

Om in aanmerking te kunnen komen voor financiële ondersteuning vanuit de Regio Deals dient een publiek-private samenwerking te worden aangegaan. Overheden, bedrijven, bewoners en andere betrokken organisaties zoals kennisinstellingen slaan zo met een regiogerichte aanpak de handen ineen om kenmerkende lokale problematiek aan te pakken.

Om een beeld te krijgen van de mogelijkheden binnen de Regio Deals, onderstaand een aantal projecten die in eerdere aanvraagrondes zijn gehonoreerd:

  • Het opzetten van een HBO-Verpleegkunde opleiding in de regio Zuid- en Oost-Drenthe zodat jongeren eenvoudiger voor een carrière kiezen in de regio.
  • Een proef bij 6 gemeenten gericht op de realisatie van levensloopbestendige woningen. Daarbij wordt een proef gedaan waarbij ‘zorg op maat’ wordt geleverd zodat ouderen langer thuis kunnen wonen.
  • Investeringen in opleidingen die er voor zorgen dat huidige en toekomstige beroepsbevolking perspectief heeft op de arbeidsmarkt binnen de sectoren metaal, bouw, landbouw, toerisme en natuurontwikkeling.
  • Investeringen in een gezonde leefomgeving voor mens en dier in de regio FoodValley (regio Utrecht en Gelderland) waarbij voedselproductie een belangrijke rol speelt. En onderzoek naar diverse soorten voeding voor de zorg van diverse patiënten.

Op dit moment is de derde aanvraagronde geopend. U kunt nog tot uiterlijk 1 december een aanvraag indienen. Het RVO zal de aanvragen in december 2019 en januari 2020 beoordelen zodat in begin 2020 een definitieve selectie kan worden gemaakt van de voor financiering in aanmerking komende projecten. Per Regio Deal wordt minimaal €5 miljoen en maximaal €40 miljoen aan financiering beschikbaar gesteld. Daarbij is het van belang dat de uitvoerende projectpartijen gezamenlijk eenzelfde bedrag bijdragen.

Wilt u weten welke mogelijkheden de Regio Deals u kunnen bieden? Of heeft u behoefte aan een sparringpartner zodat we gezamenlijk uw ideeën naar een hoger plan kunnen tillen? Neem dan gerust contact op met AC Adviseurs. Wij helpen u verder!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief