De Europese Commissie, de Raad van vervoersministers en het Europees Parlement hebben een akkoord bereikt over voorstellen om de bestaande wirwar van Europese wegen, spoorwegen, luchthavens en kanalen om te vormen tot één geïntegreerd vervoersnetwerk (TEN-T; trans-Europees vervoersnetwerk).

De drie instellingen hebben afgesproken dat het kernnetwerk tegen 2030 klaar moet zijn en de vervoersruggengraat moet vormen voor de interne markt. De financiering via de Connecting Europe Facility (CEF; voor de periode 2014-2020) wordt toegespitst op het kernnetwerk, het wegwerken van grensoverschrijdende missing links en bottlenecks en op systemen om het netwerk intelligenter te maken.

Het nieuwe TEN-T-kernnetwerk wordt ondersteund door een uitgebreid netwerk van regionale en nationale routes die op het hoofdnet aantakken. Dit netwerk wordt voornamelijk gefinancierd door de lidstaten, met beperkte steun via het regionaal en vervoersbeleid van de Unie. Daarvoor worden innoverende financieringsinstrumenten ingeschakeld.

Op die manier wil de Unie ervoor zorgen dat de grote meerderheid van de Europese burgers en ondernemingen zich tegen 2050 op minder dan dertig minuten van het uitgebreide TEN-T-netwerk bevinden.

Het nieuwe akkoord moet nog formeel worden goedgekeurd.

Wilt u meer weten of TEN-T en/of CEF en de mogelijkheden voor uw organisatie? Neem dan contact met ons op. Samen kunnen wij onderzoeken of en zo ja hoe het akkoord om een sterk Europees netwerk te ontwikkelen u concreet kan helpen om uw ambities te verwezenlijken.

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief