Gaat u als mkb’er samenwerken met andere mkb’ers om een nieuwe dienst, nieuw product of proces te ontwikkelen of testen? Lees dan snel verder!

Als u als u mkb-bedrijf samen met één of meer andere mkb-bedrijven gezamenlijk een nieuwe dienst, nieuw product of proces wilt ontwikkelen en/of testen, dan kunt u wellicht subsidie aanvragen op grond van de subsidieregeling MIT R&D Samenwerking. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan de bouw van prototypes in een testomgeving of pilotlijnen.

Ontwikkelen en testen

Een samenwerkingsproject kan prototyping, demonstraties, pilotontwikkeling, testen en validatie omvatten van nieuwe of verbeterde producten, processen of diensten. Daarnaast kan in sommige gevallen ook de ontwikkeling van een verkoopbaar prototype of pilot in het project worden opgenomen. Voor projecten waarin mkb’ers samenwerken is het belangrijk dat de ontwikkeling nieuw voor de wereld is.

Regionale invulling

De subsidieregeling MIT R&D Samenwerking wordt regionaal uitgevoerd. Het aanvragen van de subsidie kan in de provincie of regio waar de penvoerder gevestigd is als én als ook meer dan 50% van de projectkosten in de betreffende regio worden gemaakt. Dit houdt in dat de kosten die de penvoerder maakt plus de kosten van de eventueel in dezelfde regio gevestigde deelnemers bij elkaar meer dan 50% bedragen.

Samenwerking

Belangrijk is dat elke deelnemer aan het samenwerkingsverband niet meer dan 70% van de kosten voor zijn rekening neemt. Samenwerken met partners in het buitenland is mogelijk, mits meer dan 50% van de projectkosten in de regio van de penvoerder wordt gemaakt. Buitenlandse partners moeten uiteraard wel als mkb-onderneming aan te merken zijn.

Beoordeling projecten

Projecten worden beoordeeld op de volgende vier criteria: technologische vernieuwing, economische waarde, cross-sectorale aanpak en kwaliteit van de samenwerking. Op basis van deze beoordeling worden de ingediende projecten gerangschikt. Deze rangschikking bepaalt aan welke projecten na sluiting van de regeling op 10 september 2019 subsidie wordt toegekend. Deadline voor aanvragen is 10 september 2019.

Tot slot

Heeft u nog vragen of wilt u weten welke mogelijkheden er voor u zijn? Neem dan gerust contact op met het team van AC Adviseurs!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief