Heeft u ideeën voor duurzame mobiliteitsoplossingen met een lage of geen CO2 –uitstoot? Laat uw ideeën werkelijkheid worden door gebruik te maken van subsidie!

Het Kabinet ondersteunt projecten op dit vlak met de Subsidieregeling Demonstratie Klimaattechnologieën en –innovaties in transport (DKT- TransportI). De regeling DKTI-Transport heeft tot doel duurzame en innovatieve ontwikkelingen in de transportsector te versnellen. Eind maart 2019 start een nieuwe DKTI-tender.

De subsidieregeling is gericht op ondernemingen, kennisinstellingen, (non-gouvernementele) organisaties, dan wel samenwerkingsverbanden van deze organisatievormen. Projecten dienen een bijdrage te leveren aan de reductie van de uitstoot van CO2 en andere fijnstoffen door transportmiddelen te gebruiken die alternatieve brandstoffen als energiebron hebben. Daarnaast ondersteunt de DKTI-Transport projecten die reductie van geluidshinder bevorderen.

Subsidie kan worden aangevraagd voor de volgende soorten projecten:

  • Een praktijksituatie die opengesteld wordt om innovatieve oplossingen te testen (een proeftuin), max. € 2.000.000 subsidie, waarvan € 1.000.000 voor investeringen in infrastructuur voor alternatieve brandstoffen;
  • een cofinanciering van max. € 1.600.000 subsidie;
  • een experimentele ontwikkeling max. € 500.000 subsidie;
  • samenwerkingsverbanden, ook wel innovatieclusters genoemd, omtrent sectorgerichte kennisnetwerken en gedeelde faciliteiten, max. € 300.000 subsidie;
  • een haalbaarheidsstudie voor een project experimentele ontwikkeling, max. € 50.000 subsidie.

Mogelijk kunnen bovenstaande bedragen nog wijzigen, hierover wordt meer bekend bij de definitieve openstelling later deze maand. Cofinancieringsprojecten worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst. Alle overige projectvormen worden gerangschikt op basis van kwaliteit. Het verwachte budget voor de openstelling in 2019 zal rond de € 32 miljoen liggen.

Heeft u ideeën over CO2-reducerende oplossingen op transportgebied? Neem gerust contact met AC Adviseurs op, wij staan klaar om u te helpen bij het realiseren van uw ambities!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief