Heeft u ideeën over hoe uw product, proces of dienst van (over)morgen er uit zou kunnen zien en wilt u dit graag concreet maken? Dan is dit uw kans!

Ook dit voorjaar is er tot maximaal €20.000,- subsidie beschikbaar om de haalbaarheid van uw idee te onderzoeken. Een mooie kans, maar wees er snel bij!

Innovaties helpen om een competitief voordeel te behalen ten opzichte van de concurrentie en in te spelen op continue marktveranderingen. Het is van tevoren echter lastig te bepalen of een innovatief project zal slagen. Wat is het marktpotentieel? Welke technologie-/potentiele partners heb ik nodig om het product te ontwikkelen? Wat zijn de sterktes en zwaktes van mijn innovatie? De antwoorden op deze vragen zijn erg belangrijk om een go/no go besluit voor een vervolg. 

Waar is de subsidie voor?

De subsidie wordt beschikbaar gesteld voor het uitvoeren van een haalbaarheidsonderzoek. Dit is een haalbaarheidsstudie, eventueel aangevuld met de ontwikkeling van een eerste basisprototype. De subsidie is maximaal 40% van de projectkosten. Onder de projectkosten vallen o.a. eigen uren (tegen een standaardtarief van €60,- per uur), kosten van externe deskundigen en materiaalkosten voor de bouw van een eerste prototype.

Bij een haalbaarheidsstudie kunt u denken aan o.a.:

  • inventarisatie van beschikbare technologie;
  • inventarisatie potentiële partners;
  • marktverkenning (ook in het buitenland);
  • (kost)prijsanalyse;
  • concurrentieanalyse;
  • patentonderzoek;
  • literatuuronderzoek.

Simpel gezegd gaat het bij een haalbaarheidsonderzoek om de vraag: kan ik mijn idee technisch, commercieel en organisatorisch gezien realiseren? Het doel is om inzicht te krijgen in de slagingskans van het project en een gefundeerde go/no go beslissing te maken voor een vervolgtraject om over te gaan tot de ontwikkeling van bijvoorbeeld een volwaardig prototype.

Wij, als AC Adviseurs, kunnen u alles uitleggen en sparren over mogelijkheden binnen deze subsidieregeling. Heeft u al ideeën? Neem dan vooral contact met ons op.

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief