Hebt u in 2018 gebruik gemaakt van WBSO? In dit geval dienen er afsluitende acties te worden gezet. Voorkom een boete en wees op tijd!

Afsluitende acties WBSO 2018

Vóór eind maart 2019 dient een mededeling doorgegeven te worden via het e-loket van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) om uw WBSO 2018 af te sluiten. Deze mededeling bestaat uit het daadwerkelijk aantal gerealiseerde WBSO-uren en (indien voor u van toepassing) gerealiseerde kosten en –uitgaven. Daarnaast dienen de BSN-nummers van medewerkers op de loonlijst van uw organisatie die in 2018 WBSO-uren hebben gemaakt, door te worden gegeven via ditzelfde loket.

Deze verplichting geldt ook indien u geen WBSO-uren hebt gemaakt, maar wel een WBSO-verklaring hebt ontvangen. Administratief wil RVO deze subsidie namelijk altijd definitief kunnen vaststellen.

Heeft u uw WBSO-administratie op orde?

Als u een WBSO toekenning hebt ontvangen, worden er eisen gesteld aan uw WBSO-projectadministratie. Het is belangrijk de realisatie te monitoren en de projectadministratie op orde te (blijven) houden.

Daarnaast voert RVO periodiek controles uit bij WBSO aanvragers om de uren- en inhoudelijke administratie te controleren. Indien bij controle blijkt dat bijvoorbeeld de inhoudelijke administratie en/of urenadministratie niet voldoet kan RVO de subsidie terugvorderen en een boete opleggen.

Weet u niet geheel zeker of uw WBSO administratie aansluit bij regelgeving? De specialisten van AC Adviseurs kunnen samen met u toetsen of uw administratie hieraan voldoet.

Vragen?

Hebt u vragen over het uitvoeren van de mededeling, uw WBSO-projectadministratie of anderszins? Neem dan contact op AC adviseurs. Wij helpen u graag verder!

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief