Wilt u investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen? U kunt daarbij aanspraak maken op fiscaal voordeel. De regeling is voor 2019 inhoudelijk verruimd, maar biedt per investering minder voordeel.

De Energie-investeringsaftrek (EIA), biedt fiscaal voordeel wanneer u investeert in energie efficiënte bedrijfsmiddelen. In 2019 mag 45% (2018: 54,5%) van de kosten van de energie-investering in mindering worden gebracht op het fiscale resultaat. Tegelijkertijd wordt de Energielijst met de in aanmerking komende bedrijfsmiddelen verruimd. De meest in het oog springende wijziging is dat de EIA verder is verbreed naar reductie van broeikasgassen. In het kader van de energietransitie is er een aantal omschrijvingen opgenomen ten behoeve van het verminderen van het aardgasgebruik en de CO2-emissies alsmede de bevordering van elektrificatie. Ook het reduceren van de CO2-uitstoot door permanente opslag van CO2 wordt aangemerkt als een voor EIA kwalificerende investering. 

De volledige energielijst 2019 met de beschijvingen van de kwalificerende bedrijfsmiddelen is hier terug te lezen. 

Wilt u meer weten over de Energie-investeringsaftrek of eventuele andere subsidiemogelijkheden voor uw investeringen bespreken, neem dan contact op met het team van AC Adviseurs. 

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief