Hebt u investeringen in de pijplijn die bijdragen aan energiebesparing? Het loont om dit soort investeringen nog in 2018 te doen, in plaats van ze uit te stellen naar 2019!

De energie-investeringsaftrek (EIA) is bedoeld om investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen of duurzame energie te stimuleren. Een deel van deze investeringen mag als extra bedrag van het fiscale resultaat worden afgetrokken, waardoor u als onderneming minder vennootschapsbelasting hoeft te betalen.

Over 2018 bedraagt dit aandeel 54,5% van de vor EIA kwalificerende investering. Volgend jaar daalt dit aandeel naar 45%. Een fikse verlaging dus! In combinatie met de voorgestelde verlaging van de vennootschapsbelasting vanaf 2019 loont het dus dubbel om energiezuinige investeringen nog in 2018 te doen, in plaats van deze uit te stellen tot 2019. Eén van de andere bekendmakingen in het Belastingplan 2019 is overigens dat de EIA tenminste tot 2024 blijft bestaan. Dat laatste is dus weer goed nieuws.

Niet ieder bedrijfsmiddel komt in aanmerking voor EIA. Zo zijn gebruikte middelen uitgesloten, moet de investering minimaal € 2.500 bedragen en moet de investering voorkomen op de Energielijst. Deze energielijst wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld.

Hebt u investeringen in de pijplijn die wellicht in aanmerking komen voor de energie-investeringsaftrek? AC Adviseurs is gespecialiseerd in dergelijke trajecten. Neem daarom snel contact op om geen mogelijk voordeel mis te lopen.

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief