Binnenkort kunt u tot € 25.000 subsidie ontvangen voor het onderzoeken van de haalbaarheid van uw idee. Wilt u hier meer over weten? Lees dan snel verder!

De weg van idee tot realisatie kan lang en onzeker zijn. Een financieel steuntje in de rug helpt dan om gedegen onderzoek te doen en handvatten te bieden voor verdere ontwikkeling. Zowel op landelijk niveau als vanuit verschillende regio’s is budget vrijgemaakt om het MKB te ondersteunen bij het uitvoeren van een haalbaarheidsproject naar een nieuw product of dienst.

Inhoud haalbaarheidsproject

Een haalbaarheidsproject bestaat uit een haalbaarheidsstudie, eventueel aangevuld met de ontwikkeling van een prototype. Bij een haalbaarheidsstudie moet je denken aan o.a.:

  • inventarisatie van beschikbare technologie;
  • potentiële partners;
  • marktverkenning;
  • concurrentieanalyse.
  • literatuuronderzoek;
  • octrooionderzoek;

Binnen het haalbaarheidsproject mag ook een deel prototyping plaatsvinden om technische werkingen te testen. Op basis van de ingewonnen informatie kunt u als ondernemer een gedegen keuze maken over vervolgstappen.

Subsidie

De definitieve subsidievoorwaarden moeten nog worden vastgesteld maar verwacht wordt dat de subsidie 40% van de projectkosten tot een maximum van € 25.000 per project bedraagt. Onder de projectkosten vallen o.a. loonkosten van eigen werknemers, kosten van externe deskundigen en materiaalkosten voor de bouw van een prototype.

OP=OP

Bij de beoordeling van de projecten wordt een ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ principe gehanteerd. Vanuit onze ervaring weten we dat dit een erg ‘populaire’ subsidie is. Het is van belang om uiterlijk 11 april een aanvraag ingediend te hebben.

Interesse gewekt?

Hebt u een goed idee, en zou een financieel steuntje in de rug u verder helpen? Neem dan, voor meer informatie contact op het team van AC Adviseurs.

 

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

Kom in direct contact

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief