Vanaf 14 november kunnen bedrijven en (overheids-)instellingen weer 50% subsidie aanvragen om mensen langer en productief aan het werk te houden. Iets voor uw organisatie? Wees er tijdig bij!

Wilt u maatregelen nemen om de gezondheid en vitaliteit van medewerkers te bevorderen? Overweegt u initiatieven te nemen om de interne en externe mobiliteit van uw medewerkers te bevorderen? Of wilt u wellicht medewerkers actief betrekken bij een verbetering van de organisatie van het werk? Het zijn stuk voor stuk voorbeelden van activiteiten die kunnen bijdragen aan het gezond en gemotiveerd houden van uw werknemers.

U kunt een subsidie van 50% ontvangen om een externe adviseur voor uw organisatie in te huren. De subsidie per project bedraagt maximaal € 10.000. De adviseur voert hiermee een project uit waarmee een bijdrage wordt geleverd aan het bevorderen van gezond, competent, gemotiveerd en productief personeel van indiensttreding tot aan pensionering. Klinkt erg abstract allemaal, maar waar kunt u zoal aan denken?

Onderwerpen dienen binnen een van de volgende vier thema’s te passen:

  • Het bevorderen van gezond en veilig werken, waaronder een gezondere leefstijl, het terugdringen van werkstress en ongewenst gedrag in de werksfeer;

  • Het bevorderen van een leercultuur voor werkenden, waaronder het erkennen van niet-bedrijfsspecifieke kennis en vaardigheden;

  • Het stimuleren van interne mobiliteit van werkenden, het anticiperen op de individuele ambities en ontwikkelmogelijkheden en het begeleiden van werknemers naar ondernemerschap; of

  • Het bevorderen van een flexibele werkcultuur, waaronder het invoeren van flexibel arbeidstijdenmanagement.

 

De adviseur kan u helpen bij:

  • het opstellen van een diagnose of advies met implementatieplan; of

  • begeleiden bij de implementatie van een advies/plan van aanpak.

 

Dat is allemaal nog steeds abstract! Ja, dat klopt. Maar mocht u bezig willen gaan met veranderingen, dan is het zeker zaak om deze subsidiemogelijkheid te benutten. Door zelf één euro te betalen kunt u per saldo twee euro uitgeven!

Als AC Adviseurs kunnen wij helpen om deze kans voor u te vertalen in een praktische aanpak, aanvraag en uitvoering. Maar wees er op tijd bij: Op = op! Het aanvraagtijdvak is dit jaar geopend van 14 tot en met 25 november 2016. Er is een totaalbedrag van € 13 miljoen subsidie beschikbaar, dat wordt verdeeld in volgorde van binnenkomst.

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief