De belastingvoordelen voor auto’s met een stekker gaan op de schop nu blijkt dat de milieuvoordelen van hybride auto’s zeer beperkt zijn.

 

Onlangs heeft staatssecretaris van Financiën, Eric Wiebes, zich erg negatief uitgelaten over de belastingvoordelen voor auto's met een stekker die jarenlang werden gegeven. Ruim 6 miljard euro is er in de afgelopen jaren uitgegeven om het duurzaam rijden te stimuleren. Maar wat blijkt, leaserijders bleken alleen geïnteresseerd in het fiscale voordeel, niet in het milieu. De laadkabels bleven ongebruikt in de kofferbak. 

Op papier zijn de hybride auto’s allemaal erg zuinig. Geclaimd verbruik van 1 op 47 en een maximale CO2 uitstoot van 42 gram per kilometer zijn geen uitzondering in de specificaties op papier. Maar wie er kijkt naar hoe de auto’s worden gebruikt worden ziet hele andere cijfers. Met dat het fiscale voordeel binnen is, ligt de stekker nog in de kofferbak en rijdt de ‘schone’ auto gewoon op fossiele brandstof. Autofabrikanten hebben hier heel slim op ingespeeld door auto’s te ontwikkelen welke op papier net een grammetje minder uitstoot hadden.

Inmiddels is de politiek er ook achter dat deze manier van stimulering niet het gewenste effect heeft gehad. Dit betekent echter niet dat duurzaam rijden niet meer worden gestimuleerd. Volledig elektrisch rijden heeft nog steeds een voordeel met een bijtelling van maar 4 procent. 

Onderneemt u duurzaam?

Gelukkig wordt milieuvriendelijk, energiezuinig en duurzaam ondernemen nog steeds gestimuleerd door de overheid. Dat betekent voor u dan er nog altijd kansen liggen binnen bijvoorbeeld de Energie- (EIA) of Milieu Investeringsaftrek (MIA). Experts bij AC Adviseurs denken graag met u mee over de mogelijkheden. Kijken of u voordeel kunt behalen met u duurzame investering? Neem contact op met AC Adviseurs!

 

 

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief