Uit een door het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) uitgevoerde enquête blijkt dat het aantal innoverende bedrijven sterk is gestegen. De stijging komt vooral voort uit technologische innovaties.

CBS trekt deze conclusie op basis van een tweejaarlijkse internationale enquête onder bedrijven met tien of meer werkzame personen. Bijna de helft van de 51.000 Nederlandse bedrijven in deze categorie gaf aan te innoveren. Naast technologische innovaties was hierbij ook sprake van organisatorische en marketinginnovaties.

Met 48% is het niveau van innoverende bedrijven terug op dat van 2008-2010. In de jaren 2010-2012 was dat niveau nog maar 38%. Vooral een daling in het aantal technologische innovaties veroorzaakte de dip.

Nu gaven ongeveer 19.000 bedrijven in Nederland aan in de periode 2012-2014 een technologische innovatie te hebben doorgevoerd. Het gaat hier om nieuwe of sterk verbeterde producten of productieprocessen. Een op de tien van deze bedrijven kwam naar eigen zeggen met een wereldprimeur. 16 procent had naar eigen zeggen een Europese primeur.

Meer interessante cijfers over innovatie in Nederland teruglezen? Donderdag 30 juni verschijnt de CBS-publicatie ICT, Kennis en Economie 2016.

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief