Om de innovatiebox in lijn te brengen met vorig jaar door de OESO gedane aanbevelingen, zijn wijzigingen in de innovatiebox aangekondigd. Met name voor grotere ondernemingen kan dit vergaande gevolgen hebben. Laat weten wat u hier van vindt!

De innovatiebox is gericht op innovatieve, vennootschapsbelastingplichtige bedrijven. Op grond van de regeling kunnen bedrijven aanspraak maken op een lager belastingtarief voor winsten die toerekenbaar zijn aan bepaalde innovaties. De WBSO regeling geldt hiervoor op dit moment als belangrijkste toegangsticket. Ook een octrooi of kwekersrecht kan de deur naar toepassing van de innovatiebox openen.

De voorgenomen wijziging van de voorwaarden van de innovatiebox gelden met ingang van 1 januari 2017 en kunnen belangrijk zijn voor bestaande en toekomstige gebruikers van de innovatiebox. Zo geldt voor grotere ondernemingen voortaan de eis dat er sprake moet zijn van een octrooi, kwekersrecht, programmatuur ('copyrighted' software) of een exclusieve licentie. Een wezenlijk inperking van de reikwijdte van de regeling!

Via een openbare consultatie kan iedere belangstellende reageren op de voorstellen. Reageren kan hier gedurende de periode van 19 mei 2016 tot en met 16 juni 2016.

Wilt u meer weten over de innovatiebox en/of de toepassing bij uw bedrijf, neem dan contact met ons op.

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief