Eerder informeerden wij u over de verhoogde aftrek en wijzigingen van de Energie Investeringsaftrek (EIA). Naast de EIA kan er ook een fiscaal voordeel worden behaald met de investering voor milieuvriendelijke middelen (MIA) en willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

Wat houdt de MIA en VAMIL in?

Via de MIA kunnen bedrijven de fiscale winst verlagen. Tot 36 procent van de kosten van de milieu-investering mag een bedrijf in mindering brengen op de fiscale winst. Met de Vamil kunnen ondernemers 75 procent van een investering op een willekeurig moment afschrijven. Door sneller afschrijven vermindert de fiscale winst, waardoor bedrijven in het betreffende jaar minder belasting betalen. Dit levert een rente- en liquiditeitsvoordeel op.

Wijzigingen t.o.v. 2015

De Milieulijsten worden elk jaar geactualiseerd waarbij gangbare bedrijfsmiddelen worden geschrapt en nieuwe bedrijfsmiddelen worden toegevoegd. Door marktontwikkelingen worden bepaalde technieken goedkoper of door veelvuldige aanschaf meer gangbaar in de markt. Hiermee vervalt de noodzaak tot extra stimulering, of vindt een aanscherping van de eisen plaats.

De voornaamste wijzigingen betreft het toevoegen van voertuigen op waterstof, systemen om afvalwater te recyclen en het tapijt waarvan tenminste 50% uit gerecycled materiaal bestaat. De plug-in hybride personen auto met een CO2 uitstoot tussen 31-50 gram per kilometer is komen te vervallen.

Overweegt u te investeren in milieuvriendelijke middelen neemt u dan contact op met de professionals van AC Adviseurs. Het team van AC Adviseurs adviseert u graag over de te nemen stappen om in aanmerking te komen voor dit voordeel.

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief