Eurocommissaris Neelie Kroes heeft een plan ingediend om de versnipperde Europese telecommarkt te consolideren tot één grote markt.

Zo kunnen de kosten voor bellen en internetten over de grens worden verlaagd en kan er een maximumtarief voor internetroaming (het gebruik van mobiel internet in het buitenland) worden ingesteld. Ook pleit Kroes voor meer consumentenbescherming en wil ze dat de verschillende frequenties worden gestroomlijnd naar Europese maatstaven.

Iedere Europeaan moet in de toekomst de internetsnelheid krijgen waarvoor hij betaalt. Wel blijft het voor internetaanbieders bijvoorbeeld mogelijk om aan bedrijven tegen betaling een hogere internetsnelheid aan te bieden, waardoor bezoekers sneller naar hun website kunnen. Voorwaarde is wel dat dit niet ten koste van de algemene snelheid gaat.

Op dit moment is de Europese telecommarkt opgedeeld in achttien, voornamelijk regionale deelmarkten. Hierdoor blijven de prijzen voor het gebruik van de netwerken onnodig hoog. Door de deelmarkten samen te voegen ontstaat er een transparanter prijsmodel en hoeven aanvullende kosten voor het gebruik van buitenlandse netwerken niet meer te worden doorberekend.

label

flag united kingdom

AC Adviseurs

Abe Lenstra boulevard 52-4
8448 JB HEERENVEEN

Twitter Facebook Linkedin

label

Kom in direct contact

icon
label

info@acadviseurs.nl

TEL: 0513 – 648 854

Neem contact met ons op

Veelgestelde vragen

Nieuwsbrief

icon
label

Mis niets meer en blijf op de hoogte van de laatste artikelen en ontwikkelingen binnen AC Adviseurs.

Bekijk de laatste nieuwsbrief